Babiš: Zhubněte. Budu se o to snažit taky

21.03.2021 18:28

Andrej Babiš promluvil k občanům na Facebooku. Všem oznámil, že lockdown bude pokračovat až do skončení Velikonoc a až po těchto svátcích se vláda rozhodne co dál. Podle premiéra to musíme všichni společně ještě vydržet. Poté vyzval své spoluobčany, aby zhubli.

Babiš: Zhubněte. Budu se o to snažit taky
Foto: TV Nova
Popisek: Premiér Babiš v TV Nova

Hned v úvodu konstatoval, že lidé budou muset ještě vydržet v lockdownu, protože nemocnice jsou stále přeplněné a lékaři jsou pod velkým tlakem. Především na jednotkách intenzivní péče. Teprve po Velikonocích se podle Babiše vláda rozhodne co dál.

„Je tady jeden rys, který je společný prakticky všem pacientům s těžkým průběhem covidu-19. Z osmdesáti procent jsou to lidé s nadváhou a obezitou. Zejména se zmnožením tuku kolem vnitřních orgánů. Často to znamená jen tzv. bříško, ale potom, když se k tomu přidá i vysoký tlak, cukrovka i tzv. ischemické choroby a další,tak je to velký problém,“ uvedl premiér.

V tuto chvíli podle něj máme jen tři cesty, jak porazit nemoc covid-19. Za prvé se očkovat, za druhé je to dodržování protikoronavirových restrikcí. Tady prý premiér nechápe, proč lidé pořádají večírky a tajně chodí do restaurací. „Je to bezohlednost! Stále umírají lidé!“ zahřměl Babiš.

A za třetí je to hubnutí.

„Co se týče obezity, tak na tom nejsme vůbec dobře. Nejhorší je Velká Británie a Lotyšsko. My jsme třetí,“ zlobil se Babiš, který sám mezi lety přibral od roku 2013 třináct kilo. Dnes váží 90 kilo. „Já vím, že je to těžké, ale budu se snažit. Je to o vůli,“ apeloval Babiš na své spoluobčany.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…