Babiš chtěl v Praze volit Čižinského: Šlo o nadsázku, jasně, že podpořím lídra ANO, reagoval pro PL

12.04.2018 17:51

Premiér Andrej Babiš ve čtvrtečním Deníku uvedl, že během podzimních komunálních voleb v Praze zvolí konkurenčního politika. Tím měl být Jan Čižinský, jemuž se dlouhodobě nedaří získat podpisy nutné pro vlastní kandidátku hnutí Praha sobě. ParlamentníListy.cz se proto předsedy ANO zeptaly, zdali své tvrzení myslel vážně. Jak totiž naše redakce v minulosti upozornila, Čižinský se dostává mezi ostřílené bardy, když třímá přes deset pozic současně. Od starosty, přes magistrátního zastupitele až po poslance.

Babiš chtěl v Praze volit Čižinského: Šlo o nadsázku, jasně, že podpořím lídra ANO, reagoval pro PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovní interpelace na premiéra v demisi Andreje Babiše. Babiš často jakoby odpovídal na úplně jinou otázku

Jak Babiš řekl Deníku, svůj hlas během podzimních voleb hodí konkurenčnímu zastupiteli Čižinskému (nyní KDU-ČSL). Dodal také, že sám zkoušel získat na kandidátku ANO několik tváří, ale nepodařilo se mu to. Naše redakce už dříve informovala, že často zmiňováni byli ministři Pelikán a Stropnický, dlouhou dobu visel otazník rovněž nad Adrianou Krnáčovou. Ta ovšem zkraje týdne oznámila, že se znovu o svůj mandát nebude pokoušet.

Horkým favoritem na lídra podzimních voleb za ANO tak zůstává Patrik Nacher. V tento okamžik bude dobré připomenout, že primárky hnutí proběhnou během čtrnácti dnů.

ParlamentníListy.cz se ve výše zmíněné souvislosti předsedy ANO zeptaly, jestli jeho hlas pro Čižinského skutečně platí, nebo šlo o nadsázku. „Ano, šlo o nadsázku. Aspoň vidíte, že umím pochválit i konkurenci. Jasně, že budu podporovat člověka, kterého si hnutí ANO v Praze vybere,“ sdělil ve čtvrtek premiér.

Co se hodnocení jmen v samotném hnutí týká, pak ještě doplnil: „Nezlobte se, nechci a nebudu nikoho hodnotit. To je momentálně na pražské krajské organizaci hnutí."

ParlamentníListy.cz uveřejní první výzkumy preferencí velkých měst již příští týden. Aktuálně je jasné, že o přední místa v Praze bude bojovat trio ANO, ODS a Piráti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…