Babiš hodil Prachaře přes palubu. Paroubek otevřel „Babišonoviny“ a toto se v nich dočetl

17.10.2014 17:04

Předseda strany národních socialistů (LEV 21), bývalý poslanec, expremiér a expředseda ČSSD Jiří Paroubek otevřel „Babišonoviny“ a zjistil, že šéf hnutí ANO údajně hodil svého ministra dopravy Antonína Prachaře přes palubu. ParlamentníListy.cz mají Paroubkovo vyjádření.

Babiš hodil Prachaře přes palubu. Paroubek otevřel „Babišonoviny“ a toto se v nich dočetl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Předseda hnutí ANO Babiš ukazuje, jak se chová k lidem, které již nepotřebuje nebo kteří se ukážou jako nepotřební. Právě takovým je současný ministr dopravy A. Prachař, jehož politickou budoucnost si dovoluji odhadnout už pouze na desítky hodin. Babiš, aniž by zachoval dekorum, svolil k jeho politické popravě ve své MfD,“ píše Paroubek v tiskové zprávě.

Expremiér to dokládá na dnešním článku. Ten otiskla MfD, kterou Paroubek zahrnuje do „Babišonovin“. Politik poukazuje na to, že jej Babiš odepsal ještě v den konání 2. kola senátních voleb, ve kterých Prachař v Přerově kandiduje.

„Ne že by mně ministra Prachaře bylo líto, prokazuje příkladnou neschopnost na úrovni Stanjury, Dobeše či Bárty, svých neslavných předchůdců v úřadu, kteří spolu s Prachařem dovedli resort dopravy do tragické situace, a to zejména po personální stránce. A od této (zejména personální) krize se odvíjí i chabé pracovní výkony tohoto resortu,“ hodnotí předseda LEV 21.

Babiš potřebuje politického Einsteina

Paroubek píše, že Babiš by do křesla ministra dopravy potřeboval politického Einsteina, zejména pracovního giganta, který by zhruba během necelých dvou let dokázal zajistit realizaci investic resortu v hodnotě zhruba čtvrt bilionu korun. A dále vypočítává, co dalšího je třeba v resortu dopravy vyřešit. A to od personálních otázek VŘSD či ČD Cargo nebo výkupu pozemků pro výstavbu dálniční sítě a mnoha dalších klíčových úkolů.

Podle Paroubka současný ministr Prachař tyto úkoly nevnímá. „A odhaduji, že ani predestinovaný ministr dopravy J. Volný není takový duševní, manažerský a politický gigant, který by dokázal takto složité úkoly uspokojivě zvládnout. To už ale bude odpovědnost těch, kteří výběr nového ministra dopravy provedou, tedy šéfa hnutí ANO Babiše a premiéra Sobotky,“ vyjádřil Paroubek svou skepsi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…