Babiš na billboardech vládní koalice i hnutí ANO. Petr Holec za tím vidí jediné. Fiala nebude rád

12.08.2022 11:44

Fialova vláda nemá témata, není lidem co nabídnout, Ukrajina téměř nikoho už nebere, tak se ze samého zoufalství vrací ke „starému dobrému“ Andreji Babišovi, na něhož svádí všechny útrapy současné doby, píše ve svém komentáři pro Mladou frontu Dnes politický komentátor Petr Holec, podle nejž nás vládní pětikoalice akorát přivedla do „hromady průšvihů a nezvládá“.

Babiš na billboardech vládní koalice i hnutí ANO. Petr Holec za tím vidí jediné. Fiala nebude rád
Foto: Repro XTV
Popisek: Petr Holec

„Také si ještě pamatujete předvolební slib trojkoalice SPOLU? „SPOLU dáme Česko dohromady,“ slibovala loni na podzim nejen na billboardech. Teď místo toho nevědomky přiznala, že ho SPOLU dává spíš do hromady průšvihů,“ říká Holec.

Svá slova opřel i o poslední čísla agentur Median a STEM, ale hlavně také o podobu nové kampaně SPOLU. Ta se ze společného zoufalství vrátila ke „starému dobrému“ Antibabišovi. „Na volebních billboardech opozičního hnutí ANO je Andrej Babiš a na billboardech vládní koalice SPOLU je – rovněž Andrej Babiš. Také vám připadá, že tu něco nehraje?“ pozastavuje se komentátor.

„Andrej Babiš může za to, že Česká republika je téměř stoprocentně energeticky závislá na nebezpečném Putinově Rusku,“ stojí na nových plakátech SPOLU.. „Stylisticky to připomíná všechno to, k čemu se SPOLU jistě nechce hlásit: ruskou propagandu,“ podotýká Holec, podle kterého nám vládní koalice starým dobrým Antibabišem akorát přiznala, že je vážně „zoufalá“.

Zoufalý Antibabiš však podle Holce není to jediné, co potvrzuje, že Fialova vláda situaci v zemi nezvládá. Podle posledních čísel jí po sedmi měsících ve funkci důvěřuje sotva třetina lidí – podobně jako jí „nenáviděnému“ prezidentovi Miloši Zemanovi.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí
Rovněž nové průzkumy Medianu a STEM ukazují, že Ukrajina, na niž Fialova vláda po ruské invazi téměř vše vsadila, už lidi moc nebere. „Od české vlády prostě občané čekají řešení problémů Čechů. Na lidi se poslední dobou valí jedna horší zpráva za druhou a ani tradiční milovníci zimy se nejspíš moc netěší na tu příští,“ upozorňuje Holec, co české občany nejvíce sužuje.

Podle nového průzkumu STEM se navíc vláda míjí s prioritami Čechů i ohledně českého předsednictví EU: 79 procent lidí nepovažuje za hlavní obnovu Ukrajiny, s níž přišla vláda, ale „řešení sociálních dopadů energetické krize“. „Jenže na to má Fialova vláda přímo antitalent,“ kritizuje Holec mizivou pomoc vlády českým firmám a domácnostem.

„Jak by řekl známý televizní kuchař a mistr houbovky bez hub Jiří Babica: Když nemáte lidem co nabídnout a Ukrajina už skoro nikoho nebere, hoďte tam prostě Babiše. To je přece lahodná chuť, již všichni dobře znají. Problém pro SPOLU je, že v opozici Babiš chutná jako nejhorší blafy. Anebo spíš jako prázdný talíř plný zoufalství,“ uzavírá Petr Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…