Babiš nakoupil svůj vlastní chleba za vašich 100 milionů. A oni vám to tají! píše Forum24

21.05.2019 13:01

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr se zaměřil ve svém komentáři na slavný rodičák a 100 milionů pro Penam. Oboje podle něj ukázalo, jak se vláda topí ve svých lžích.

Babiš nakoupil svůj vlastní chleba za vašich 100 milionů. A oni vám to tají! píše Forum24
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Doba postmoderní přinesla lidstvu rozšířený omyl, že může vedle sebe existovat mnoho různých pravd. Každý prý máme svoji pravdu. Vladimir Putin i Ukrajina, Donald Trump i levicoví liberálové, Babiš i Kalousek, Parlamentní listy i Forum24. Tak to ale není,“ poznamenal úvodem Šafr s tím, že pravda je jen jedna. 

Vláda Andreje Babiše (ANO) podle jeho slov stojí na celé baterii zákeřných lží. „Žádný seriózní novinář nemůže zakrývat podstatu věci, že premiér je v kolosálním konfliktu zájmů. Neustále opakovaná lež, že Babiš už nemá firmu Agrofert, protože ji vložil do svěřenských fondů, vůbec nic nemění na tom, že je on tou skutečnou ovládající osobou, která jediná má právo kupříkladu vyměnit šéfredaktora Mladé fronty DNES. On jen k tomu nemá důvod, protože ten šéfredaktor je naprosto stejný lhář jako jeho vydavatel a premiér. A ve svých lžích jedou spolu. Každý soudný člověk v této zemi to ví,“ sdělil Šafr. 

Původní text ZDE.

„Když Andrej Babiš nechal napsat Marka Prchala na Facebook, že ‚dřel‘ na státním rozpočtu pro příští rok tak, až ‚našel‘ 8,6 miliardy pro maminky a tatínky s dětmi, tak zcela cynicky lhal lidem a dělal z nich hlupáky. Každý soudný člověk ví, že Babiš chce zase vyhrát nastávající volby a že nedřel z lásky k rodinám s dětmi. Dělal to jen a jen z lásky ke své moci a ke své funkci. Přitom cynicky zatížil deficitní státní rozpočet v době hrozícího ochabování ekonomiky výdajem, z něhož se evidentně stane výdaj každoroční a opakovaný. Tuto nezodpovědnou věc udělal jen kvůli volbám a kvůli své osobní moci a ty peníze nenašel, nýbrž je vzal z našeho eráru,“ zmínil.

Následně se pak zaměřil na stomilionovou dotaci z kapes českých daňových poplatníků pro Babišovu soukromou firmu Penam. „Předstírání, že Penam není Babiše, a předstírání, že Babiš není v konfliktu zájmů, umožňuje tuto gigantickou krádež. Přitom obelhávání a ohlupování lidí prostřednictvím brutálního politického marketingu vede k tomu, že okradení voliči budou ještě svého zloděje nadšeně volit,“ poznamenal Šafr. 

„Vládu postavenou na lži nemůže tolerovat žádný poctivý člověk, který má pozitivní, byť zcela realistický vztah ke svému národu. Všechny zákonné a férové postupy, kterými je možné stavět prolhanosti a neférovosti překážky, jsou správné. A proto je nutné jít dnes na demonstraci proti lži. Už proto, že pravda je jen jedna. A také proto, že pravda je jen jednou ze sil a potřebuje, aby se za ni někdo postavil,“ uzavřel.

„Když otevřete deníky z úterý 21. května, zjistíte, že noviny naprosto přešly informaci serveru iRozhlas.cz o tom, že Agrofert Andreje Babiše dostal 161 milionů dotací z českého rozpočtu a ministerstvo financí ani nepožádalo o proplacení Evropskou komisi, která vyšetřuje střet zájmů českého premiéra. Věc se neobjevila v tisku a podle databáze Newton Media ani na mnoha webech a v televizích,“ kritizovala pak v této souvislosti česká média komentátorka serveru Johana Hovorková. 

„Ač se evidentně jedná o zprávu, která by měla zajímat každého daňového poplatníka, českým médiím, a to zejména televizím a tisku, za pozornost nestojí. A proto se k většině veřejnosti ani nedostane,“ dodala.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…