Babiš odkryl karty. Hamáček je v tom sám

21.04.2020 19:43

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý prohlásil, že on ani ministři z hnutí ANO nechtějí prodloužení nouzového stavu. Pro jsou podle něj naopak členové vlády za sociální demokracii. Vláda by měla možné prodloužení nouzového stavu řešit ve čtvrtek.

Babiš odkryl karty. Hamáček je v tom sám
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Vláda naposled prodloužila nouzový stav na území celé České republiky do 30. dubna. Nouzový stav kvůli ohrožení zdraví obyvatel epidemií nového typu koronaviru platí v Česku od 12. března

Předseda ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) se přitom nechal několikrát slyšet, že pokud nebude nouzový stav prodloužen, přinese to řadu komplikací.

Nebylo by podle jeho slov totiž možné například centrálně nakupovat ochranné prostředky, kontrolovat vstup cizinců do země či ukládat pracovní povinnost. Hamáček je přesvědščen, že nouzový stav by měl platit do té doby, dokud to bude nutné.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…