Babiš popřel, že koupil vydavatele Blesku. Fáma vznikla legračním způsobem

25.06.2013 7:27

Podnikatel Andrej Babiš popřel informace zveřejněné serverem E15.cz, že by podepsal smlouvu na koupi české pobočky vydavatelství nejčtenějšího českého deníku Blesk Ringier Axel Springer za cenu přesahující čtyři miliardy korun. Mluvčí Babišovy skupiny Agrofert Holding Karel Hanzelka tvrdí, že se informace nezakládá na pravdě.

Babiš popřel, že koupil vydavatele Blesku. Fáma vznikla legračním způsobem
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

"Informace o údajně podepsané smlouvě nejsou pravdivé," cituje Hanzelku server Novinky.cz. Sám podnikatel ale spekulace podpořil sdělením na svém twitterovém účtu, kde napsal: "Zítra asi něco koupím." Podle mluvčího toto vyjádření ale nemělo s vydavatelstvím nic společného.

Ringier Axel Springer CZ je největším vydavatelem denního tisku v Česku. Vydává mimo jiné nejčtenější deník Blesk, deník Sport a týdeník Reflex.

Mediální podpora by přišla vhod

Miliardář Babiš již dříve uvedl, že chce mít do tří let největší vydavatelství v zemi. Je majitelem vydavatelství AGF Media, které vydává týdeník 5 + 2 dny. V dubnu navíc koupil od společnosti Economia Zdeňka Bakaly vydavatelství Ecopress, vydávající na Slovensku Hospodárske noviny a další odborné tituly.

Kromě toho je Babiš také aktivní v politice. Se svým hnutím ANO se chystá prosadit v parlamentních volbách. Silná mediální podpora by pro něj znamenala velkou výhodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…