Babiš posunul sněm kvůli konferenci, nakonec ale skončil na lyžích. „Napráskala“ ho fotka paní Moniky

16.02.2019 13:10

I když premiér Andrej Babiš pravidelně plní nejen svůj facebook informacemi o tom, jak Česko propaguje u ostatních státníků, tentokrát realita jeho slovům neodpovídá. Dal totiž přednost dovolené s rodinou před účastí na důležité mezinárodní bezpečnostní konferenci v Mnichově, kvůli které se posunul i sněm hnutí ANO. Na konferenci ho zastupuje ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Celé se to navíc provalilo díky Babišově manželce Monice, která se společnou fotografií pochlubila na Instagramu, informoval server Echo24.cz.

Babiš posunul sněm kvůli konferenci, nakonec ale skončil na lyžích. „Napráskala“ ho fotka paní Moniky
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Andrej Babiš svou účast na bezpečnostní konferenci v Mnichově se světovými špičkami zrušil na poslední chvíli, aby si zalyžoval na horských sjezdovkách. To na něj napráskala jeho choť, když několik jejich dovolenkových fotografii umístila na Instagram.

Káže vodu a pije víno? Byl to přece on, kdo v minulosti ostře kritizoval tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotku, že vynechal jeden summit EU. Sobotkovým důvodem byl tehdy sjezd strany ČSSD. Nakonec se ale summitu stihl účastnil, chyběl však na neformálním setkání s ostatními státníky, což ale Babiš považoval za jednu z nejdůležitějších částí setkání.

Není to ale poprvé, co se Babiš odebral místo důležitých jednání na hory. Dva roky poté, co nastoupil do Poslanecké sněmovny, také pozapomněl na svůj slogan „nejsme jako politici, makáme“. „Pídil jsem se po důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o závažných mezinárodněpolitických, ale on si jel zalyžovat,“ řekl tehdy ve Sněmovně bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura tehdy připomněl, že Babiš v minulosti místo interpelací raději odjel do Vídně na ples.

Premiér se rovněž nezúčastňuje zejména interpelací, kde se ho poslanci ptají na jeho a vládní kroky. Před necelým měsícem před nimi dal přednost zahraniční cestě. „Fakt nelituju, že jsem v den odletu nestihl interpelace v parlamentu. Prezentovat naši zemi na nejvýznamnějším světovém setkání státníků a byznysmenů je podle mě důležitější,“ uvedl premiér, jehož absence v Poslanecké sněmovně jsou největší ze všech politiků.

Opozice Babiše za jeho cesty do zahraničí i v minulosti ostře kritizovala, především proto, že kvůli nim loni vynechal druhé kolo senátních voleb – odjel za dcerou do Španělska.

Na konferenci v Mnichově mají dorazit například viceprezident Spojených států Mike Pence, šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová, německá kancléřka Angela Merkelová či ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…