Babiš praštil do kauzy „pivo“. A je to. Létají nadávky a výtky

09.02.2020 17:51

Český internet si už pár dní dělá legraci z ministryně financí za hnutí ANO Aleny Schillerové a z jejího nápadu na různé sazby zdanění piva, podle toho, jaké si objednáte pivo a kde ho vypijete. Schillerová už se stala terčem tolika vtipů, že se do věci vložil i předseda vlády a šéf Schillerové Andrej Babiš.

Babiš praštil do kauzy „pivo“. A je to. Létají nadávky a výtky
Foto: Zdroj: Facebook A. Babiš
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Vtipů na konto Aleny Schillerové a jejích způsobů danění piva obletělo internet opravdu hodně. Tradiční vtip vychází z filmu Vesničko má středisková, kde  zazní věta „chlapi, nelejte to pivo z oken“, ale pokračuje „pak nevím, jak ho danit“. Podobných vtipů je ale ještě mnohem víc.

Vtip na konto Schillerové

Zdroj: FB stránka Vain

Do věci se proto vložil i předseda vlády Andrej Babiš (ANO), který se svým voličům na sociální síti pochlubil, jak pije pivo ve Francii v nadmořské výšce 2200 metrů. S půllitrem v ruce se snažil lidi přesvědčit, že změna v danění zlatého moku lidem přijde k duhu.

„Francie, hory, 2200 m nad mořem, vysokohorská přirážka. 0,5 l čepovaného piva 15 euro, DPH 20 % = 2,5 euro, přátelé. Užívejte slevu DPH z točeného piva z 21 % na 10 % od 1. 5. 2020. Aspoň 2 kačky by vám provozovatelé mohli dát, hlavně v restauracích. A ještě jim v pokladně víc zůstane,“ napsal šéf hnutí ANO.

Soudce Kamil Kydalka se v diskusi pod příspěvkem premiéra zeptal, zda vyrazil na sjezdovku i pod vlivem alkoholu.

pivo

Zazněla také poznámka, že řada voličů hnutí ANO si vůbec nemůže dovolit dát si ve Francii pivo, ani s vysokohorskou přirážkou, ani bez ní. Ale řada těchto voličů nad tím prý takhle vlastně nepřemýšlí. Hlavně, že mají svého guru.  

Další volič Babišovi sdělil, že se živnostníkům „směje do ksichtu“ a vede proti nim třídní boj, což mu ale u jeho voličů upevní podporu.

pivo

pivo

„Chci slevu na daň z příjmů, pivo mě nezajímá,“ zvolala jedna z dam.  

pivo

Premiér se však dočkal i zastání. „Výborně, pane premiére, po vyčerpávající práci zasloužený odpočinek. PS: Hloupé komentáře nechte jejich autorům. Prokazují tím svou vizitku,“ napsal podporovatel předsedy vlády.

pivo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…