Babiš se u volební místnosti netajil velkými ambicemi. Toto si přeje

20.10.2017 16:43

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš odhlasoval mezi prvními občany na obecním úřadu v Průhonicích u Prahy. Po odchodu z volební místnosti novinářům řekl, že chce ve volbách zvítězit tak, aby nebylo možné sestavit vládu bez ANO. Chce také ve Sněmovně co nejméně stran, aby se usnadnilo vytvoření vlády. Zprávu přinesla ČTK.

Babiš se u volební místnosti netajil velkými ambicemi. Toto si přeje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Letošní volby jsou podle Babiše zlomové pro budoucnost Česka. „Jde o to, jestli vyhrajeme a dostaneme tolik procent, aby nás neobešli jako v krajských volbách,“ připomněl, že v některých krajích sice loni ANO zvítězilo, v krajské radě ale nakonec nezasedlo. Babiš nicméně nechtěl tipovat, na jaký procentní zisk hnutí dosáhne.

Za největšího soupeře pro ANO označil Babiš současný politický systém. „My chceme porazit ten klientelisticko-korupční systém,“ řekl. Zároveň ale odmítl, že by ANO bylo ohrožením demokracie. Předseda ANO také doufá, že po volbách zasedne v Poslanecké sněmovně co nejméně politických stran. „Čím víc jich tam bude, tím to bude větší problém. My potřebujeme většinový systém, koaliční vládnutí je problém všude v Evropě,“ řekl.

Babiš, jehož ANO je považováno za favorita, také řekl, že zatím nemá dohodnutou povolební schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. „Uvidím, jak to zítra (v sobotu) dopadne, a podle toho budeme postupovat,“ řekl.

Předseda ANO přišel volit se svou manželkou Monikou. Na obecní úřad dorazili krátce po otevření volební místnosti, před nimi stačily odhlasovat zhruba dvě desítky lidí. Babišovo hlasování provázel velký zájem médií, asi tři desítky novinářů zcela zaplnily volební místnost průhonického úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…