Babiš vyhrál další průzkum. Kalousek a junior Stropnický mu leží u kotníků

11.10.2017 10:17

Nejsympatičtějším volebním lídrem je podle agentury Phoenix research Andrej Babiš. Druhou pozici reprezentuje Tomio Okamura. Třetí příčku obsadil Ivan Bartoš z Pirátů.

Babiš vyhrál další průzkum. Kalousek a junior Stropnický mu leží u kotníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na prvním místě se podle agentury umístil Andrej Babiš. Od druhého místa jej dělí 12 procent. Druhou příčku obsadil Tomio Okamura, předseda strany SPD. V průzkumu ztískal 25 procent sympatií. V rámci posledního měření stejné agentury však jeho strana získala 4 procenta voličských preferencí, a až 5,9 procenta v rámci modelu volebního potenciálu. Respondenti na třetí místo vyslali Ivana Bartoše z Pirátů. Od Okamury jej však dělí pouze jedno procento.

S 20 procenty se do první pětky dostal také voební lídr SPO František Ringo Čech. A 17 procenty také Petr Fiala z ODS. 

Šestou pozici získal Pavel Sehnal, předseda obnovené strany ODA, ten byl sympatický 14 procentům dotázaných. Následuje ho volební lídr Starostů a nezávislých Jan Farský, bodoval u 13 procent respondentů.

Volební lídr vládnoucí strany Lubomír Zaorálek si získal deset procent a skončil tak až osmý. S devíti procenty ho následují Petr Robejšek - volební lídr Realistů a Petr Mach - volební lídr Svobodných. 

Žebříček uzavírá trojice Vojtěch Filip, Miroslav Kalousek a Matěj Stropnický. Přičemž právě předseda Strany zelených, syn současného ministra obrany, Matěj Stropnický byl lidem sympatický úplně nejméně. Obdržel 4 procenta. Miroslav Kalousek, který vede do voleb TOP09 pak obdržel pět procent. Co se týče TOP09, tak ta by aktuálně mohla v letošních volbách uspět. Agentura Phoenix ji dává potenciál až 6 procent. 

Agentura Phoenix research provedla průzkum mezi 15. zářím a 8. říjnem 2017. 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…