Babiš zahájil rozhovory s ostatními stranami. Na osmou ráno dorazil do Průhonic Filip

22.10.2017 10:19

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v neděli odstartoval povolební vyjednávání. Podle informací České televize se jako první sešel s komunisty. Dalšími „pány na holení" budou zřejmě Starostové.

Babiš zahájil rozhovory s ostatními stranami. Na osmou ráno dorazil do Průhonic Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Předseda komunistů Vojtěch Filip přijel na jednání s vyjednávacím týmem hnutí ANO do Průhonic. „Filip do Průhonic přišel v doprovodu předsedy poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika. Na otázku, zda by se na schůzce mohla řešit podoba budoucí koalice, ČT odpověděl, že to neočekává,“ napsal server veřejnoprávní televize. Filip s Babišem spolu jednali desítky minut.

Jako další prý budou s ANO jednat Starostové a nezávislí. Od dvou hodin odpoledne. Volební lídr hnutí Jan Farský ale v posledních několika hodinách případnou spolupráci s hnutím ANO vyloučil, takže i tady půjde především o rozložení sil ve sněmovně.  

Své setrvání v opozici jasně deklarovala i ODS. Martin Kupka veřejnoprávní televizi jasně řekl, že ODS bude nejsilnější demokratickou opoziční stranou. S lidovci, s hnutím STAN či s TOP 09 prý občanští demokraté zřejmě najdou shodu v řadě témat, ale to nemění nic na tom, že nejsilnější opoziční demokratickou stranou bude právě ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…