Babišovy koblihy a Schwarzenbergovo číro politiku nespasí, láteřil paroubkovec v televizi

16.11.2013 19:10

Zástupci menších stran, které se v předčasných parlamentních volbách neprobojovaly přes pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny, se sešli v pořadu České televize Politické spektrum, kde diskutovali o povolebních jednáních stran a sestavování nové koalice. Někteří z nich se domnívají, že vláda nebude životaschopná a budou následovat nové volby.

Babišovy koblihy a Schwarzenbergovo číro politiku nespasí, láteřil paroubkovec v televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference strany LEV 21

Představitel strany LEV 21 Jiřího Paroubka Karel Horák je přesvědčen, že předčasné volby skončily patem. "Situace se zřejmě vyvine tak, že půjdeme k předčasným volbám. Současné politické uskupení, které si zbylo, tedy ČSSD, KDU-ČSL a ANO, dospěje do bodu, kdy zjistí, že nemohou sestavit vládu. A pokud ji sestaví, nebude životaschopná," domnívá se.

Navíc si myslí, že osud budoucí vlády závisí na tom, jestli bude Andrej Babiš, šéf jednoho z pravděpodobných koaličních partnerů, hnutí ANO, označen soudem za spolupracovníka StB. "Pokud ho soud usvědčí, bude to mít destruktivní účinky na celou koalici," domnívá se národní socialista.

S tímto názorem polemizuje Jan Korytář z hnutí Změna. "Hovořit o předčasných volbách je předčasné. Měl by tady být tlak na zvolené politiky, aby udělali maximum pro vytvoření stabilní vlády a aby se chovali slušně a zodpovědně," prohlásil.

Babišovy koblihy a Schwarzenbergovo číro

Horák také uvedl, že nejstabilnější stranou jsou podle jeho názoru lidovci vedení Pavlem Bělobrádkem, ČSSD označil za rozhádanou a nejednotnou s odkazem na vnitrostranický "puč" zosnovaný Michalem Haškem. "Dokud naši voliči vymění politickou stabilitu a ryzí stranictví a čitelné programy za Babišovy koblihy a Schwarzenbergovo číro, tak se nikdy nikam nepohneme," uzavřel Karel Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…