Babišovy noviny přinášejí trapnou informaci z nitra ODS

26.01.2015 9:12

Vedení ODS čelí rebelii svých komunálních politiků. Ti protestují proti rozhodnutí republikového sněmu ODS, který nařizuje poslat na stranické konto do března těm, kteří jsou za stranu v nějaké placené funkci, polovinu svého hrubého příjmu.

Babišovy noviny přinášejí trapnou informaci z nitra ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Platit by měly tisíce členů – každý starosta, místostarosta, člen rady, zastupitelstva, komise, ale i orgánu obchodní společnosti vlastněné obcí či městem,“ píše pondělní Mladá fronta Dnes.

Komunální politiky ODS finančně vyčerpala volební kampaň, na kterou ústředí strany nijak nepřispělo

Komunální politici s tím ale nesouhlasí. V dopise, který napsali předsedovi strany Petru Fialovi mimo jiné píší, že v současné době je naprostá většina úspěšných komunálních politiků finančně vyčerpána po vedení nároční komunální volební kampaně, na níž se stranická centrála nijak nepodílela.

Autoři protestního dopisu přitom považují za zarážející, že dosud nebyli s finanční situací ODS nijak seznámeni. Fiala existenci dopisu přiznává, tvrdí ale, že kontroverzní příspěvek nemá jít na splácení dluhů ODS, ale na činnost místních sdružení. List ale poukazuje na to, že když Fiala loni v lednu vedení strany přebíral, činily její dluhy po lhůtě splatnosti 42 milionů korun.

Nyní bylo zmíněné rozhodnutí republikového sněmu ODS pozastaveno a čeká se na výsledek jednání „vzbouřenců“ s Fialou.


 

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …