Babišův novinář dostal přátelskou radu: Nech Kalouska být, radši se drž kytary, vole

27.10.2017 16:53

Spisovatel, historik, publicista a někdejší disident Petr Placák poslal jasný vzkaz novináři Janu Macháčkovi, toho času také předsedovi správní rady Institutu pro politiku a společnost Andreje Babiše (ANO). Ač Placák s Macháčkem bývali disidenti, teď si pánové vjeli do vlasů. Kvůli Andreji Babišovi.

Babišův novinář dostal přátelskou radu: Nech Kalouska být, radši se drž kytary, vole
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Břevnovském klášteře proběhla konference Komunismus včera a dnes

Dosavadní šéf TOP 09 Miroslav Kalousek oznámil, že na listopadovém sjezdu strany už nebude kandidovat na předsedu. V České televizi později dodal, že je ještě předčasné psát mu nekrolog. Prý se cítí na vrcholu sil. Přesto se nejednoho nekrologu dočkal. Jeden mu na serveru Českého rozhlasu sepsal také Jan Macháček.  

Napsal, že se Kalousek na počátku 90. let minulého století pohyboval kolem pokusu o privatizaci Plzeňských Pivovarů, přičemž byl v kontaktu i s lidmi ze společnosti Nomura, která koupila státní podíl v Investiční a poštovní bance (IPB). Když banka zkrachovala, Kalousek se angažoval ve vyšetřovací sněmovní komisi, která ale nakonec nic moc nevyřešila.

Macháček poukázal i na to, jak ostře se Kalousek vymezoval a vymezuje proti Andreji Babišovi. Novinář je v tomto ke Kalouskovi značně kritický. „I ta nenávist k Babišovi je pozoruhodná. I TOP 09 je nesystémová strana. Má méně členů než ANO a vedle Kalouska nesměl nikdy nikdo vyrůst. Pokusu o vyprání Kalouska Karlem Schwarzenbergem možná uvěřili někteří novináři, ale soudě podle katastrofálního volebního výsledku mu nikdy neuvěřili voliči,“ napsal.

Petr Placák se na celou věc podíval z trochu jiného úhlu pohledu. Zeptal se Macháčka, proč takto pálí do Kalouska a nevěnuje se raději problémům, které má Andrej Babiš. Macháček píše pro Lidové noviny, které si před pár lety Babiš koupil. Placák Macháčkovi doporučil, aby se podíval na to, jak Babiš likvidoval svou podnikatelskou konkurenci, nebo na to, proč je obviněn policií.

„Na obvinění z plošného porušování lidských práv komunisté reagovali tvrzením, že v Americe bijí černochy. Macháček dělá to samý: podržtašku lumpárně. Honzo, když už ses rozhodl kurvit, proč ještě navíc takhle nehorázně plkáš? Není ti to ani trochu blbý? Myslíš si, že někdo může brát vážně kritiku na konkurenci od pacholka bezkonkurenčně největšího podvodníka v téhle zemi? Vykašli se na to a drž se, blbe, kytary,“ uzavřel Placák v textu pro Babylon revue s odkazem na to, že Macháček je také hudebník.

Celé vyjádření naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…