Bando idiotů, začali občané zasypávat orgán, který popotahuje Kláru Samkovou za „prokletí Turka“. Máme informace i dokumenty

09.07.2017 21:24

Advokátka Klára Samková známá svým odporem k islámu se kvůli své názorové přestřelce s tureckým velvyslancem Ahmetem Bigalim bude zodpovídat před kárnou komisí České advokátní komory. Vyplývá to z dokumentů, které zveřejnila na svém facebookovém profilu.

Bando idiotů, začali občané zasypávat orgán, který popotahuje Kláru Samkovou za „prokletí Turka“. Máme informace i dokumenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Slovní přestřelka mezi advokátkou Klárou Samkovou a tureckým velvyslancem Ahmetem Bigalim zamíří do finále. Samková se totiž ze svých slov bude začátkem září zodpovídat před kárnou komisí České advokátní komory.

„Na 7. září 2017 jsem předvolána do Brna na kárnou komisi České advokátní komory, abych se zodpovídala za to, že někdo mohl být zmaten mým vystoupením před tureckou ambasádou, známou jako akce Samková proklela Turka,“ napsala Klára Samková na svém facebookovém profilu. „Připadne mi poněkud schizofrenní, že na sledování Putina a jeho propagandistických aktivit se zřídí zvláštní odbor na ministerstvu vnitra, leč vyjádření nesouhlasu jeho nejbližšímu nynějšímu spojenci, tureckému prezidentu Erdoganovi a jeho velvyslanci, je špatně. Doufám, že mi to kárný senát řádně vysvětlí,“ dodala.

VYSTOUPENÍ KLÁRY SAMKOVÉ PŘED TURECKOU AMBASÁDOU:

Video: YouTube

Anketa

Schvalujete, že Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pobírá dotace z veřejných rozpočtů?

4%
96%
hlasovalo: 11896 lidí

Samková si zároveň na Facebooku neodpustila zveřejnit příměr, který ji prý napadl. „Můj pradědeček Alois Zlatník st. v době první sv. války a těsně po ní podporoval tehdy advokáta Aloise Rašína. (Zdokumentováno korespondencí v rodinném archivu). Je pozoruhodné, že i když A. Rašín, advokát, byl vězněn a stíhán Rakousko-Uherskem pro velezradu (a odsouzen k smrti), tak sice mu dvakráte vzali titul JUDr., ale pokud vím, tak advokátní komorou za svou politickou činnost stíhán nebyl,“ uvedla. Podle Samkové se „neodvratně blíží časy, kdy si budeme říkat, že za Bachova absolutismu, to nám bylo hej“. Nutno dodat, že Alexander Bach, rakousko-uherský ministr vnitra zemřel již v roce 1849. Otázkou tudíž zůstává, zda je tento její příměr skutečně namístě.

Zásadní skutečností nicméně je, že kárná žaloba, která byla na Samkovou podána kvůli jejímu chování ze 7. června minulého roku před budovou tureckého velvyslanectví, se skutečně bude realizovat. Projednávat se bude i její projev z Poslanecké sněmovny. „A protože pane velvyslanče nerozumíte diplomatickému protokolu, udělám teď něco, čemu budete rozumět: proklínám vás, proklínám vás, proklínám vás, umřete, umřete dřív, než zplodíte syny, a umřete beze cti,“ sdělila tam na adresu tureckého velvyslance Ahmeta Bigaliho Samková.

Podle kárné žaloby Samková porušila zákon ukládající jí, aby svým chováním a vystupováním „nesnižovala důstojnost advokátního stavu“. „Kárný žalobce má za to, že jednání obviněné při shromáždění dne 7. 6. 2016 bylo s to snížit důstojnost advokátního stavu,“ stojí v dokumentu. „Kárný žalobce ve výše popsaném shledává závažné porušení povinnosti advokáta,“ odůvodňuje kárnou žalobu text, který Samková sdílela na Facebooku.

Advokátce se již dostalo zastání. „Ve věci Kláry Samkové jsem právě na adresu České advokátní komory odeslal e-mail tohoto znění: Nevážení! V souvislosti s Vaším popotahováním JUDr. Kláry Samkové za její ‚prokletí Turka‘ Vám autoritativně sděluji, že Vás, rozumějte Českou advokátní komoru a její vedení, považuji za bandu idiotů. Přesněji: za bandu nebezpečných idiotů, kteří zneužívají právo k politickým účelům a přeměňují je tak na nástroj totalitní politiky. Že Vás hanba nefackuje!,“ zveřejnil na Facebooku svou výzvu advokátní profesní organizaci bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Po několika hodinách od publikace statusu někteří uživatelé Facebooku skutečně Štěpánkův mail zkopírovali a zaslali advokátní komoře, aby Samkovou podpořili. ParlamentníListy.cz hodlají  kauzu Kláry Samkové dále sledovat.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…