Barák lží má trhliny. Vytrvat! Landa poslal tvrdý vzkaz

30.01.2022 18:14 | Ze sítí

Na velké demonstraci v Praze, která vyvrcholila pochodem tisíců lidí k Úřadu vlády ČR a k Pražskému hradu, promluvil také zpěvák Daniel Landa. Sdělil lidem, že Česko žije v domě lží, ale tento dům se konečně začíná hroutit.

Barák lží má trhliny. Vytrvat! Landa poslal  tvrdý vzkaz
Foto: Repro FCB
Popisek: Daniel Landa na Václaváku

Anketa

Máte důvěru v prof. Jiřího Berana?

91%
5%
hlasovalo: 24034 lidí

Na demonstraci v Praze na Václavském náměstí se celé odpoledne střídal řečník za řečníkem. K tisícům lidí promluvili advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, policista Jaroslav Kužel, podnikatel Jakub Olbert a mnozí další. Jako poslední k lidem promluvil zpěvák Daniel Landa a ocenil aktivitu všech lidí, kteří vystupují proti covidovým restrikcím a nasazují své krky.

„Velice si vážím všech lidí, kteří dorazili, kteří to nevzdávají. Velice si vážím všech mluvčích, lidí, kteří nasazují, kteří jdou do rizika, nasazují své pomalu ekonomické krky, sociální krky, jsou to odborníci, kteří vystupují na konferencích. Tímto chci poděkovat všem, kteří vystoupili na první československé covid konferenci, Markétě Dobiášové, všem dalším,“ zahájil svou řeč Landa.

„Tito množící se stateční nám jasně ukazují jednu věc. Že my tady žijeme v baráku lží. Ten barák lží už ale začíná dostávat trhliny. V tomto baráku lží žije jedna oficiální pravda a každý, kdo říká něco jiného, je vymetán z veřejného prostoru a umlčován,“ rozčiloval se Landa.

„My důrazně, důrazně odmítáme žít ve společnosti jedné pravdy a jediné, co pro to můžeme udělat, je vydržet, vytrvat a nevzdávat se!“ burácel před jásajícím davem. „Na závěr bych chtěl poslat politikům nahoře sloku jedné známé písně, kterou by si měli dobře poslechnout a dobře si rozmyslet, kam až to chtějí hnát,“ zakončil a začal pět chorál Kdož sú boží bojovníci. „Díky a nevzdáváme to!“ zvolal na závěr.

Po šesté hodině večer se demonstranti vydali na pochod kolem sídla vlády dál k Pražskému hradu. Na cestu demonstrantům zahráli dudáci ze Strakonic. Zahráli píseň z filmu Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…