Bartoš byl už podruhé u Pavla. Oceňuje prezidentův zájem o regiony

14.07.2023 21:59

Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na schůzce s prezidentem Petrem Pavlem mluvil o problematice regionálních nerovností v Česku. Bartoš ocenil, že se Hrad o tyto otázky intenzivně zajímá a spolupracuje s jeho ministerstvem, které je má v gesci. Oba politici spolu mluvili také o dostupném bydlení, zrychlení stavebního řízení, podpoře regionů, dotačních programech či digitalizaci, řekl Bartoš novinářům po schůzce na Pražském hradě.

Bartoš byl už podruhé u Pavla. Oceňuje prezidentův zájem o regiony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš představil spuštění programu Nájemní bydlení a další kroky k dostupnému bydlení

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí
Jednání navázalo na první setkání, které se uskutečnilo v únoru, nedlouho po Pavlově zvolení prezidentem. Bartoš je rád, že regionálním nerovnostem se Pavel věnoval ve své kampani a během svých výjezdů do krajů. Připomněl, že v prezidentské kanceláři nově funguje oddělení regionů a komunit, které spolupracuje s MMR zejména při výměně informací, dat i praktických řešení pro regiony.

Místopředseda vlády také představil prezidentovi reformu, která má rozšířit možnosti dostupného bydlení, a to za pomoci zákonů i finančních nástrojů. Mluvili o tom, jak pomoci regionům se získáváním peněz na realizaci různých projektů, jak v Česku zrychlit stavební řízení nebo o projektu takzvané E-dokladovky, která má sloužit k elektronickému prokazování totožnosti v EU.

Schůzka Pavla s Bartošem byla další v řadě v setkávání prezidenta s jednotlivými ministry. Naposledy se prezident sešel na konci června s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN), s nímž probíral zejména to, jak v současné situaci posílit odolnost společnosti vůči bezpečnostním hrozbám, chudobě i nebezpečím v digitálním světě. V předchozích týdnech prezident jednal na Hradě také například s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN) o energetické situaci v zemi nebo ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (ODS) o konsolidačním balíčku vlády. Pravidelně se pak Pavel schází s premiérem Petrem Fialou (ODS).

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…