Bečov chce problémové paneláky zbourat. Nájemníci vše ničili, říká starostka

12.02.2012 10:41

Bečov na Mostecku vzdal opravování poničených panelových domů a rozhodl se raději obě budovy zbourat. „Ty domy tam stojí přes třicet let a posledních deset jsou s nimi jen problémy. Pokoušeli jsme se je opravit, ale nájemníci, tedy spíš dlužníci, vše hned zničili,“ vysvětlila starostka Jitka Sadovská. V budoucnu by zde měl vyrůst park nebo hřiště.

Bečov chce problémové paneláky zbourat. Nájemníci vše ničili, říká starostka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Panelový dům

Po bývalých nájemnících zbyly akorát dluhy a spoušť. „Často odešli ve spěchu, ani nám byt nepředali. Jakmile jsme začali s důslednějším vymáháním dluhů, začali se vytrácet,“ řekla starostka iDNES.cz. „Domy jsou nyní vybydlené a schází se tam různé kriminální živly. Pro bezpečnost v Bečově je nejlepší ty domy zbourat,“ dodala starostka.

Kompletní rekonstrukce by vyšla na několik desítek milionů, na což Bečov nemá peníze a pravděpodobně už ni chuť. Město se pokoušelo budovy v minulosti opravit.

„Všechno ale bylo okamžitě poničené. Mohli jsme do toho strkat peníze pořád, ale obyvatelé domů si toho nevážili a postupně je zcela vybydleli,“ popisuje Sadovská.

V místech se teď stýkají kriminální živly. Přestože jsou vchody zazděné, prokopávají se sem zloději a kradou věci do šrotu. „Shodli jsme se na tom, že jediná cesta je oba paneláky zbourat,“ dodala Sadovská. Demolice jednoho paneláku vyjde na zhruba 2,5 milionu a Bečov by chtěl alespoň jednu budovu zbourat ještě tento rok.

reklama

autor:

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…