Belgický bordel: Zde je důvod, proč radikální muslim mohl vraždit. Ale raději to nečtěte

30.05.2018 13:02

Média přináší další podrobnosti o útočníkovi z Lutychu, který v úterý spáchal teroristický čin a zabil tři lidi. Bohužel ukazuje, že to nebyly jeho jediné oběti. Útočník se jmenoval Benjamin Herman a v minulosti už byl trestán za menší krádeže a prodej drog. K myšlenkám radikálního islámu, v jehož jménu pravděpodobně vraždil, našel cestu právě za mřížemi.

Belgický bordel: Zde je důvod, proč radikální muslim mohl vraždit. Ale  raději to nečtěte
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Terorista, který v úterý v belgickém Lutychu zavraždil dva policisty a jednoho civilistu se jmenoval Benjamin Herman. Belgický ministr vnitra oznámil, že výčtem tří lidských životů bohužel seznam teroristických obětí nekončí. Údajně měl vraždit již noc před hrůzným úterým. Podle informací ministra vnitra zabil svého spoluvězně.

Anketa

Ohrožuje Okamurova SPD českou demokracii?

6%
94%
hlasovalo: 13663 lidí

Benjamin Herman byl několikrát trestán za krádeže a prodej drog. V současné době si také odpykával trest, ale měl povolen pobyt mimo věznici, aby se po svém propuštění lépe začlenil do společnosti. Podle informací agentury Reuters se mohl radikalizovat právě ve vězení. Existovalo podezření, že je v kontaktu s radikály. Šéf policie v Lutychu Christian Beaupere oznámil, že primárním cílem teroristy pravděpodobně bylo maximálně poškodit policejní sbor. Podle dostupných informací však nakonec jednal sám, nebyl členem žádné organizované skupiny.

Případ vyvolává otázky, jak je možné, že ve vězeních tak často dochází k radikalizaci trestaných osob, i když původně nemusely pocházet z islámského prostředí. Tomu, že vraždil ve jménu radikálních myšlenek islámu nasvědčuje už to, že při útoku vykřikoval Alláhu Akbar - Bůh je veliký. Po činu byla provedena prohlídka jeho cely a byl nalezen Korán a modlitební kobereček.

Vicepremiér Alexander de Croo klade v souvislosti s činem svým kolegům otázku, jak je možné, že člověku  jakým byl Benjamin Herman bylo umožněno volně se pohybovat po svobodě. Ministr vnitra Jan Jambon spekuloval, že poté Benjamin Herman zabil svého kumpána z vězení, seznal, že neunikne tvrdšímu trestu a než by se do vězení vracel za mříže, raději rozpoutal další zabíjení s vědomím, že přitom sám zemře.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …