Benda z ODS: Tluchoře nesesadíme, ani Nečas to nechce

26.04.2011 7:55

Poslanec za ODS Marek Benda se na ČT 24 vyjádřil k jednání klubu ODS ohledně možného odvolání jeho předsedy Petra Tluchoře. K jeho odvolání prý nedojde. Benda vidí původ krize spíš ve Věcech veřejných.

Benda z ODS: Tluchoře nesesadíme, ani Nečas to nechce

Klub poslanců ODS neodvolá svého šéfa na základě jednoho článku. „Ani premiér neřekl, že by si přál odvolání Petra Tluchoře z čela klubu," míní Benda.

Klaus podporoval konspirační teorie VV

„Tady se objevilo naprosto jasné podezření na VV, objevily se podezření na korupci v klubu VV. Posléze se spustila aféra, že za to může Tluchoř a Kočí, tak mi řekněte, co bylo na počátku krize. Navíc je tu plán, který Bárta říkal na poradě vedení ABL v roce 2008. To jsou věci, které se skutečně staly. Nikdo si nemůže myslet, že se to osnovalo poslední měsíc," vysvětlil.

Benda dodal, že prezident Václav Klaus svými vstupy do médií podpořil konspirační teorie Věcí veřejných.

Další existence vlády prý závisí na dokončení a schválí důchodové a zdravotní reformy. Jestliže bude vláda pokračovat ve svých sporech, pak nemá podle Bendy smysl dál pokračovat.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…