Best in covid? Zase! Bartoš se neudržel po slovech Babiše. A co ten váš promořovač?! dostal zpětnou ránu

01.09.2021 17:29

Lídr koalice Pirátů a Starostů Ivan Bartoš zkritizoval premiéra Andreje Babiše, který po roce opět prohlásil, že jsme „best in covid“. Stejná slova Babiš pronesl loni v létě, načež Česko smetla zatím nejsilnější vlna koronavirové pandemie. „Andrej Babiš předvedl největší selhání českého premiéra v historii této země,“ tvrdí Bartoš. Piráti jsou ovšem také terčem kritiky, a to za aspiranta na post ministra zdravotnictví Ondřeje Dostála, který loni dlouhodobě označoval vládní opatření za přehnaná.

Best in covid? Zase! Bartoš se neudržel po slovech Babiše. A co ten váš promořovač?! dostal zpětnou ránu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

„První výročí od mého prohlášení v srpnu 2020, že V4 je best in covid v Evropě. Po roce to zase platí. Držme si palce, aby to V4 a hlavně nám vydrželo,“ napsal premiér Babiš na Twitteru.

 

 

Jeho slova se nelíbila Ivanu Bartošovi, který se do premiéra ihned obul. „Andrej Babiš předvedl největší selhání českého premiéra v historii této země. Arogance, se kterou i teď po 30 000 mrtvých opakuje, že jsme best in covid, je naprostý výsměch a neúcta ke všem pozůstalým. Hlavně že šaškoval s křišťálovou koulí. Pane premiére, kde berete tu drzost?“ reagoval Bartoš.

 

 

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Tomu však mnoho lidí připomnělo, že pirátský aspirant na post ministra zdravotnictví Ondřej Dostál naopak vládní opatření kritizoval jako přehnaná. „Proč tedy váš kandidát na MZ Ondřej Dostál znevažuje ty mrtvé nevkusnými vtípky o mrazácích, vysmívá se odborníkům, predikce vývoje epidemie označuje za zbytečnost a dětinsky se raduje nad každým zrušeným opatřením? Proč nás chcete promořovat, když to jasně vedlo k těm mrtvým?“ nechápe například Alois Jirásek.

 

 

„A kde Vy berete tu drzost brát si ty zesnulé do úst a zneužívat je v politické kampani, když přitom chcete na ministra zdravotnictví posadit promořovače Dostála? Myslíte si, že jsou občani hloupí?“ ptá se další.

 

 

„Pane předsedo, nejdřív byste si měl usměrnit vašeho stínového ministra zdravotnictví JUDr. Dostála,“ píše dále profil Demokratická opozice se svým sarkastickým obsahem a přidává výčet některých Dostálových výroků.

 

 

Dostál například dlouhodobě odmítá plošné testování, stejně jako vakcinaci. Po opozičních poslancích také žádal zrušení nouzového stavu a všech jím umožněných opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…