Bezpečnostní rada dnes probere mimo jiné obrannou strategii

24.01.2017 6:26

Aktualizace obranné strategie České republiky a pravděpodobně i zpřísněná bezpečnostní opatření z přelomu loňského a tohoto roku budou dnes na programu jednání Bezpečnostní rady státu. Rada zasedne poprvé v tomto roce. Naposledy se sešla začátkem loňského listopadu, poslední jednání naplánované na 6. prosinec bylo zrušeno.

Bezpečnostní rada dnes probere mimo jiné obrannou strategii
Foto: Jana Deckerová
Popisek: Náčelník GŠ AČR armádní generál Josef Bečvář v doprovodu generálmajora Jána Gurníka zdraví nastoupené vojáky na Vítkově

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v pondělí novinářům řekl, že na programu rady bude mimo jiné aktualizace obranné strategie země. Aktuální strategii schvalovala vláda Petra Nečase v září 2012. "Takže se určitě shodneme, že je potřeba ji aktualizovat," uvedl Stropnický na tiskové konferenci.

Probírat se budou pravděpodobně i mimořádná bezpečnostní opatření, ke kterým před Vánoci přistoupila policie po útoku na vánoční trh v Berlíně. Posílené policejní hlídky a zátarasy, které se objevily před svátky a na frekventovaných místech byly i během silvestrovských oslav, policisté zmírnili 6. ledna. V Česku však dále platí první stupeň ohrožení před terorismem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…