Binec u Gottovy rakve? Činitel se naštval. Ale je to celé jinak

15.10.2019 13:41

Proč k poslednímu rozloučení rodiny s Karlem Gottem došlo u nevábného kontejneru? Bylo neplánované. Zaměstnanci krematoria byli prý ochotni použít místnost, ve které se pozůstalí obyčejně loučí se zemřelými. S touto informací přišel deník Blesk. „Rozloučení pozůstalých s Karlem Gottem u rakve, které následně proběhlo v zadní části areálu, bylo však neplánované a naprosto spontánní,“ říkají zaměstnanci.

Binec u Gottovy rakve? Činitel se naštval. Ale je to celé jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní rozloučení s Karlem Gottem na pražském Žofíně

Již jsme vás informovali o tom, v jakých podmínkách proběhlo poslední rozloučení Ivany Gottové se zesnulým manželem.

Anketa

Mělo by být Turecko za útok a sever Sýrie vyloučeno z NATO?

91%
4%
hlasovalo: 12648 lidí
„To skutečně poslední sbohem nejbližších pozůstalých ostatkům zemřelého se odehrávalo v odpudivých kulisách, které by směle mohly soutěžit s nějakými snad už opuštěnými ghetty, nebo skladem odpadků. Vedení Pohřební služby hl.m Prahy muselo přece o akci vědět a je otázkou, proč prostor nějak neupravilo? Nejde však jen o pohřeb Karla Gotta. Jak si vůbec někdo může dovolit takový binec na místech, která jsou poslední vstupní branou na konci fyzické existence člověka? Pokud chce někdo z vedení Prahy občanům vykládat, že město spravuje zodpovědně, tak zítra ředitel pohřební služby skončí,“ rozčiloval se bývalý poslanec TOP09 František Laudát, taktéž bývalý ředitel Obecního domu. Měl na starost i rekonstrukci Národního muzea a památník Jana Palacha.

Vysvětlení, proč k poslednímu rozloučení došlo právě v nevábných kulisách, přinesl deník Blesk. „Česko obletěly fotografie, kterak se rodina s Mistrem loučí hned vedle nevábně vyhlížejícího kontejneru, z něhož teče hniloba a povalují se v něm zbytky věnců z předchozích pohřbů,“ píše Expres.cz.

Poslední rozloučení bylo údajně naprosto mimo scénář. „Nešlo však o žádný oficiální obřad nebo předem naplánovanou akci, rodina se prostě s milovaným Karlem chtěla ještě naposledy rozloučit. Šlo o postup, který dopředu vůbec nebyl ve scénáři a vdova se k němu podle všeho odhodlala až cestou z Hradu nebo po příjezdu do Motola!“ píše Blesk.

A přináší i slova zaměstnanců krematoria. „V okamžiku, kdy přijel pohřební vůz s ostatky Karla Gotta, obřadní síň byla prázdná. Vedle ní je místnost, kde se se zemřelými může rozloučit nejbližší rodina,“ zní jejich vysvětlení. „Rozloučení pozůstalých s Karlem Gottem u rakve, které následně proběhlo v zadní části areálu, bylo však neplánované a naprosto spontánní,“ hájí se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…