Blatný otevře obchody. Musel. Věc má skryté pozadí

16.02.2021 12:41

Dobré zprávy? Vláda chce údajně milostivě otevřít maloobchody. Podle právníka se ale nemá čím chlubit. Ústavní soud by proti takové zvůli prý zasáhl i tak. Na vládu je podle něj třeba vzít bič. Takže vlastně „díky za nic“?

Blatný otevře obchody. Musel. Věc má skryté pozadí
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ministr zdravotnictví Jan Blatný s influencery Jakubem Gulabem a Annou Šulcovou

Ministr zdravotnictví Jan Blatný kývl na otevření malých obchodů. Již od 22. února. Dosud se takovému kroku, spolu s hygieniky, spíše bránil. Jeho podmínkou ale je, aby personál obchodů nosil povinně respirátory kategorie FFP2. Roušky jsou zřejmě nespolehlivé.

Anketa

Kdo by byl lepší předseda ČSSD?

12%
65%
hlasovalo: 11553 lidí

„Otevření maloobchodů je výrazný posun. Je to velký psychologický zlom. Lidé po delší době uvidí světlo na konci tunelu, pouštíme to pozvolna, a pokud to zvládneme, je to velký signál, že budeme moci pokračovat. Jsem přesvědčen, že to společně zvládneme,“ napsal ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček.

Omezen by měl stále zůstat počet nakupujících na ploše obchodu. Ideálně tedy 15 metrů čtverečních na člověka. Rozestupy a dezinfekce na místě rovněž zůstávají. Vláda zakázala maloobchodní prodej 22. října. V listopadu více než dvě desítky senátorů podaly proti takovým praktikám stížnost. Ústavní soud se má vyjádřit v pondělí.

Právník Ondřej Dostál se k tomuto kroku vyjádřil na svém twitteru. Napsal: „Havlíček a hejtmani slíbili od 22. února otevřít obchody. Jak velkorysé. Realita: Opatření o obchodech dle zpráv zruší Ústavní soud, vyhlásí to 22. února. Poučení: Když jdeš jednat s vládou, vezmi s sebou bič.“ Směrem k Havlíčkovi a hejtmanu Kubovi pak ještě utrousil: „Díky za nic.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…