Blažek vinu odmítá. Urban prý hájí zájmy Diag Human

31.07.2012 16:37

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek odmítá nařčení publicisty Jana Urbana, podle kterého se měl dopustit trestného činu. Podal na něj už trestní oznámení a osočil ho z podvodu.

Blažek vinu odmítá. Urban prý hájí zájmy Diag Human
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

"Ministr na nátlak JUDr. Koudelky sabotoval usnesení vlády, které mu od listopadu 2000 ukládalo co nejrychleji ukončit spor se společností Diag Human jednáním. V případě splnění usnesení vlády by ovšem žádné další právní služby a posudky nebyly potřeba," tvrdí například Jan Urban.

Pavel Blažek to však odmítá. „Jan Urban, který vystupuje v zájmu firmy Diag Human, jež vede spor proti České republice, dlouhodobě podává trestní oznámení na ty, kteří se snažili hájit zájmy státu,“ uvedl nový ministr spravedlnosti.

„Žádný státní orgán na základě trestních oznámení Jana Urbana neshledal spáchání žádného trestného činu. K posudku znalců, který Urban napadá, je nutné podotknout, že byl pro Českou republiku nejpříznivější a že byl rozhodčím senátem přijat jako důkaz a na rozdíl od dřívějšího posudku šlo o oficiální důkaz podaný se souhlasem tehdejšího ministra zdravotnictví,“ uzavírá komentář k nařčením Urbana a společnosti Acta non verba.

Podle ní totiž spor s Diag Human neskončil právě kvůli Blažkovi tak, jak mohl. Bylo ho prý možné ukončit za jen malou část z dnešních deseti miliard. Ty totiž firma Diag Human po Česku požaduje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…