Blbina. Psal jsem mu to z hospody... Bartoš se kroutí. Poslal Babišovi před lety zprávu

17.06.2021 18:26

Kafíčka s premiérem? Ivan Bartoš prý jen blbnul v hospodě a napsal Babišovi, že chce být primátorem Prahy za hnutí ANO. Byla to údajně jen klukovina. Asi stejně jako výroky o islamizaci Evropy a odchodu z NATO. Babiš také prozradil, co pirát slibuje v Evropě. Češi prý přijmou kvóty.

Blbina. Psal jsem mu to z hospody... Bartoš se kroutí. Poslal Babišovi před lety zprávu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

„My jsme kdysi s panem Bartošem chodili na kafe. Pamatuju si, když mi psal, že by chtěl kandidovat za ANO na primátora,“ uvedl premiér Andrej Babiš v pořadu Press klub Frekvence 1 směrem k nejvyššímu pirátovi Ivanu Bartošovi.

„Mám to v esemeskách, chtěl kandidovat za hnutí ANO na primátora Prahy, a to neokecá,“ řekl premiér a dodal: „Asi nejde o ty myšlenky a ideje, ale o ty fleky.“ Premiér také podrobil ostré kritice vůdcovské schopnosti současného pirátského primátora Prahy Zdeňka Hřiba.

Bartoš následně popřel, že by kdy chtěl kandidovat za hnutí ANO. Uvedl, že se jednalo o klukovinu. SMS zpráva odeslaná v roce 2014 Babišovi podle něj byla pouze: „Blbina v hospodě na Letné na zahrádkách.“ Je asi vhodné doplnit, že tuto „klukovinu“ Bartoš provedl v době, kdy mu bylo hodně přes třicet let.

Podobně se Bartoš staví ke svým dřívějším výrokům třeba o tom, že mu islamizace Evropy nečiní problém, nebo o vystupování z EU či NATO. Označuje je dlouhodobě za mladickou nerozvážnost. Babiš ale naopak zase dlouhodobě upozorňuje, že v programu Pirátů lze stejné myšlenky nalézt i dnes.

Piráti se v reakci na Babišovo řádění nedávno rozhodli podat na něj žalobu za jeho tvrzení, že chtějí lidem nastěhovat domů migranty. „Já bych je mohl žalovat každý den. Pan Bartoš třeba řekl, že kradu peníze evropských daňových poplatníků, a podobné sprosťárny,“ uvedl v reakci na žalobu premiér.

Ivan Bartoš by měl podle Babiše také slibovat evropským velvyslancům, že pokud se jeho strana dostane k moci, tak Česká republika přijme uprchlické kvóty. To Bartoš rovněž odmítl s tím, že Piráti kvóty odmítají údajně již od roku 2015.

reklama

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…