Blbosti. Němci nás prý nenapadli a Sověti nás neosvobodili, zlobí se Pikora. A děti ve škole...

21.07.2020 7:10

Ekonom Vladimír Pikora se na svém facebookovém profilu zamyslel nad současnou interpretací dějin. Podle jeho slov tak mnozí lidé činí jinak, než byl on sám zvyklý ze školy.

Blbosti. Němci nás prý nenapadli a Sověti nás neosvobodili, zlobí se Pikora. A děti ve škole...
Foto: nextfinance.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

„V roce 1939 nás prý nenapadli Němci, nýbrž nacisté. V roce 1945 nás prý Rusové (Sověti) neosvobodili apod. Moc tomu nerozumím,“ poznamenal Pikora.

Anketa

Líbí se vám finální podoba ,,záchranného plánu" EU za 750 miliard euro?

4%
96%
hlasovalo: 9204 lidí

„Nejdříve jsem si myslel, že to takto někteří interpretují proto, že prostě nesnesou, aby někdo tvrdil, že nás napadl motor evropské integrace, podobně jako jsem před rokem 1989 nikdy ve škole neslyšel nic o roce 1968. Taky se to nehodilo. Pamatuji si, jak nám soudružka učitelka tvrdila, že v SSSR mají vše nejlepší,“ uvedl.

„Dnes mi to ale jeden pán na facebooku vysvětlil tak, že všichni Němci nebyli nacisté a nacisté nebyli jen Němci. Ale to by šlo říct o každé armádě. Všude je někdo, kdo nechce, ale musí bojovat. Žádná armáda pak nelze označit za armádu nějaké země. Mýlím se? Myslel to jinak?“ zeptal se. 

A ptal se i dále. „Kdo nás potom obsadil v roce 1968? Byli to Rusové? Sověti? Komunisti? Spřátelené armády? Chudáci, kteří museli, protože dostali rozkaz? Rád bych to pochopil. Jak to dnešní progresivisté myslí?“ dodal.

„Já tomu nerozumím. Budeme teď relativizovat všechno? Nebo budeme dějiny interpretovat úplně jinak? Nebo zakážeme výuku části dějin, protože se nehodí? Nebo budeme dětem říkat, že ve škole říkají zase blbosti? Chudáci učitelé dějepisu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…