Bohatý spratek, diletantský hezoun, nic neuměl, tak šel do politiky. Hodně drsný text o kanadském premiérovi, synkovi tamní politické legendy

29.07.2017 20:46

Politický komentátor J. J. McCullough sepsal pro server deníku Washington Post komentář, který ani trochu nepotěší kanadského premiéra Justina Trudeaua a jeho stoupence v Evropě. Podle McCullougha je levicový politik Trudeau jen bohatý, diletantský syn oblíbeného bývalého premiéra, který měl problémy s výběrem kariéry.

Bohatý spratek, diletantský hezoun, nic neuměl, tak šel do politiky. Hodně drsný text o kanadském premiérovi, synkovi tamní politické legendy
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

Kanadská vláda se rozhodla odškodnit svého občana Omara Khadra, jenž byl vězněn v Guantánamu. Dostal v přepočtu 185 milionů korun.  U Američanů si tím kanadský premiér Justin Trudeau mnoho popularity nezískal. Totéž se dá říct o Kanaďanech. Podle průzkumů je prý 71 procent občanů proti tomu, aby bylo Khadirovi vyplaceno odškodnění.

„Trudeau nikdy neměl přílišnou kvalifikaci k tomu, aby se mohl stát předsedou vlády. Před rychlým politickým vzestupem byl znám pouze jako bohatý, diletantský syn oblíbeného bývalého premiéra, který měl problémy s výběrem kariéry,“ píše o současném kanadském předsedovi vlády J. J. McCullough.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Kdykoli má Trudeau promluvit bez přípravy, vyjadřuje se prý velmi neobratně. Zvládá prý jen předem připravená prohlášení a dovedně naaranžované fotografie. Na politické scéně toho prý současný kanadský premiér mnoho nepředvedl a to, co předvedl, za mnoho nestojí, tvrdí komentátor. McCullough připomíná např. legalizaci marihuany plánovanou od roku 2018, prohlubují se rozpočtové deficity, plánovaný hospodářský růst nikde a kanadská zahraniční politika je údajně zmatená.     

Premiér Trudeau vítá v Kanadě syrské uprchlíky

Ale časopis Rolling Stone přispěchal s rozhovorem, který měl obraz kanadského premiéra v očích Američanů vylepšit. Trudeau byl mimo jiné vykreslen jako muž, který otevřel náruč čtyřiceti tisícům syrských uprchlíků, ale „žít v zemi vedené celebritou sociálních médií není nijak zábavné," uzavírá svůj komentář McCullough.

Sluší se připomenout, že odpůrci 45. prezidenta USA Donalda Trumpa naznačují, že by v Bílém domě viděli raději politika Trudeauova střihu.

Toto řekl Trudeau po Trumpově zvolení:

A takto promluvil v Evropském parlamentu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…