Boj s dezinformacemi. Vláda spustila kampaň za miliony. Robejšek viděl a ťuká si na čelo

23.11.2023 18:55 | Monitoring

Ministerstvo vnitra odstartovalo kampaň pro boj s dezinformacemi, na kterou vyčlenilo 42 milionů korun. Boj s dezinformacemi proklamuje současná vláda již dlouho. Má kampaň šanci na úspěch? O tom na CNN Prima NEWS hovořili komentátor Petr Robejšek a novinář Petr Neužil.

Boj s dezinformacemi. Vláda spustila kampaň za miliony. Robejšek viděl a ťuká si na čelo
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý předseda Realistů, ekonom a politolog Petr Robejšek

„Musíme se obecně ptát na to, jaký má informace vliv na lidi a jejich chování. Vnímají lidé přesně tu informaci, kterou jim chceme sdělit? Jak na ni budou reagovat, když nejsou kontrolováni? Pochopí vůbec to, co je jim sdělováno. Víme z výzkumů, že člověku musí být určitá teze sdělena sedmkrát, aby si ji všiml,“ poznamenal ke kampani resortu vnitra komentátor Petr Robejšek. 

„Na pozadí otázek, které se kladou všem, je kampaň bezmocná. Zvláštní, chudá. A proč by lidé vůbec na tu stránku měli jít?“ domnívá se Robejšek.

„Pokud kampaň vytrhnete z kontextu a budete se tvářit, že vláda v této oblasti nikdy nic neudělala, tak samozřejmě to může vypadat, že to je chabá nálepka. Přestože nejsem tiskový mluvčí vlády ani Ministerstva vnitra, tak do této problematiky trochu vidím, tak aktivit, které se v této oblasti dějí od začátku této vlády, je celá řada. Dezinformace jsou podstatným tématem, to deklaruje vláda od začátku,“ poznamenal k tématu Neužil.

Informační kampaň Ministerstva vnitra tvoří mimo jiné plakáty lákající na web Nenaletet.cz. Lidé se zde mají dozvědět ověřené a skutečné informace. Jak však píše server Novinky.cz, web je poloprázdný a uživatele varuje, že provozovatel nenese odpovědnost za škodu způsobenou nesprávnou informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…