Bouře v TOP 09: Lidé už nám nenaslouchají. Kalousku zmiz! A předseda reaguje...

27.01.2017 19:34

Od doby, kdy z čela strany odešel Karel Schwarzenberg, se TOP 09 potácí od desíti k pěti. Část členů strany je velmi nespokojena s Miroslavem Kalouskem jako předsedou a svou nespokojenost dávají hlasitě najevo. Kalousek si prý žije v pražské bublině a nevidí, jak na tom TOP 09 je. Nástupce Karla Schwarzenberga kritikům poslal vzkaz.

Bouře v TOP 09: Lidé už nám nenaslouchají. Kalousku zmiz! A předseda reaguje...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Nechci čekat ani na to, jakou blamáží pro nás skončí celostátní podzimní volby. Jakmile se někde zmíním, že jsem z TOP 09, už mi nikdo nechce naslouchat. To se mi stane v podstatě okamžitě, jakmile opustím bezpečnou bublinu našich spolustraníků,“ říká předseda TOP 09 v Libereckém kraji Petr Pošmourný. Jeho vyjádření přinesl server Seznam.cz. Pošmourný sepsal dopis, v němž volá po mimořádném sjezdu strany, kde by bylo možné zvolit nové vedení. Tzv. jabloneckou výzvu rozesílá spolustraníkům.

Ke svolání mimořádného sjezdu by však potřeboval souhlas třetiny svých spolustraníků. V absolutních číslech jde o necelou tisícovku lidí. Není však pravděpodobné, že by Pošmourný získal souhlas tolika členů.

Celou zprávu naleznete zde

Kalousek podle vlastních slov kritické hlasy vnímá. TOP 09 je prý demokratickou stranou, kde lidé mohou vyjadřovat své názory. „To znamená, že u nás regionální organizace mají možnost iniciovat svolání celostátního sněmu nebo přijímat různá usnesení, což také využívají,“ říká Kalousek.

První místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se svého stranického šéfa zastal. „Já tu kritiku vedení z několika regionů samozřejmě také slyším, vnímám a beru jako legitimní postoj. Ale snažit se vyměnit lídra devět měsíců před volbami považuji za hloupost. Rád bych, abychom se teď soustředili na volební souboj s našimi konkurenty a nikoliv na šarvátky uvnitř strany,“ řekl první místopředseda strany.

TOP 09 o víkendu představí vizi budoucího vývoje Česka. Lidé se dozvědí, jak by měla naše republika vypadat podle představ Kalouskových spolustraníků v roce 2030. Pánové a dámy věří, že získají pozornost voličů před podzimními sněmovními volbami. Sám Kalousek nepochybuje o tom, že TOP 09 dosáhne dvouciferného volebního výsledku. Průzkumy z poslední doby však naznačují něco jiného. Agentura STEM zveřejnila průzkum, v němž měla strana jen 4,6 procenta hlasů. CVVM straně přisoudila 9 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…