Bradáčovou prý PL nezajímají, ale k tomu, co jsme napsali, se musela vyjádřit. Navíc lživě

27.02.2019 12:31

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová lživě osočila ParlamentníListy.cz. V reakci pro server ceska-justice.cz použila dávno vyvrácenou lež, že Ministerstvo vnitra označilo PL za dezinformační web. Tento mediální výmysl dávno vyvrátilo přímo vnitro.

Bradáčovou prý PL nezajímají, ale k tomu, co jsme napsali, se musela vyjádřit. Navíc lživě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Server Česká justice referoval o interview ParlamentníchListů.cz s bývalým elitním policistou Jiřím Komárkem (čtěte ZDE) a požádal pražskou vrchní státní zástupkyni Bradáčovou o vyjádření, neboť Komárek o ní v rozhovoru hovoří též.

Bradáčová označila Komárkovy výroky za nepravdivé, ale především ve své reakci sama použila nepravdivé tvrzení, které bylo dávno jednoznačně vyvráceno.

Podle ní jsou ParlamentníListy.cz označeny Ministerstvem vnitra jako dezinformační web. Dokonce tímto osočením Bradáčová zahájila celou svou odpověď pro výše zmíněný portál.

Anketa

Ohrožuje Miloš Zeman demokracii v České republice?

11%
89%
hlasovalo: 11167 lidí

„Vážená paní redaktorko, jak je Vám jistě známo, webový portál Parlamentní listy byl označen Ministerstvem vnitra ČR za dezinformační web. Zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze tedy nespatřují žádný důvod pro komentování informací zprostředkovaných právě tímto webovým portálem,“ konstatovala Bradáčová a evidentně se snažila snížit informační hodnotu sdělení, které ParlamentníListy.cz přináší.

Vrchní státní zástupkyně ale pořádně „šlápla vedle“. Mediální výmysly některých politických neziskovek a Bakalových médií o tom, že Ministerstvo vnitra ČR vede seznam dezinformačních médií, na kterém mají být PL zařazeny, byly vyvráceny už počátkem ledna loňského roku.

Spekulace vyvrátilo samo vnitro. „Ministerstvo vnitra neposuzuje konkrétní weby, ale konkrétní informace. Žádné seznamy tedy resort vnitra nevytváří,“ řekla tisková mluvčí vnitra před rokem ParlamentnímListům.cz.

Prohlašuje-li někdo ParlamentníListy.cz za dezinformační médium označené takto ze strany Ministerstva vnitra, dopouští se sám šíření dezinformací a lživých zpráv. Je s podivem, že šiřitelem uvedené dezinformace je v tomto případě autorita, jakou by vrchní státní zástupkyně v Praze měla být.

ParlamentníListy.cz se proti tomuto nařčení ohrazují opakovaně. Citované sdělení resortu vnitra hovoří jednoznačně. 

Teorie a spekulace především ze strany Bakalových médií (jako je týdeník Respekt), že jsou PL šiřitelem dezinformací či propagandy, zůstávají jen teoriemi. Články, které se v minulých letech tímto tématem zabývaly, nebyly nikdy schopny přinést žádný konkrétní důkaz.

Zářným příkladem budiž reportér Respektu Ondřej Kundra, který před časem vydal speciální číslo tohoto týdeníku a v jeho následné prezentaci pro DVTV nebyl schopen uvést žádný konkrétní důkaz nebo případ.

Obecně vzato je s podivem, že Ondřej Kundra bez důkazů jiná média nálepkuje coby dezinformační, přitom jeho samotného na základě konkrétních důkazů označila Bezpečnostní informační služba za šiřitele fake news a uvedla, že jedná v zájmu nebo možná i na popud ruských zpravodajských služeb  (podrobnosti ZDE na webu BIS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…