Britský konzervativní deník udeřil: Největší hrozba pro EU? Macron!

06.03.2019 15:58

Server britského deníku The Telegraph tvrdí, že největší pohromou pro EU dnes není brexit. Největší pohromou Evropské unie je prý dnes francouzský prezident Emmanuel Macron.

Britský konzervativní deník udeřil: Největší hrozba pro EU? Macron!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Setkání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona s Milošem Zemanem na Pražském hradě

Francouzský prezident Emmanuel Macron představil občanům EU svou vizi dalšího směřování Unie. Volá v ní po hlubší integraci EU, po společné azylové politice a po společných policejních sborech. Český premiér Andrej Babiš k tomu pro server ParlamentníListy.cz poznamenal, že Macron je úplně mimo.

Expremiér Mirek Topolánek se za to Babišovi vysmál, neboť liberální frakce Evropského parlamentu ALDE, kam patří i Babišovo hnutí ANO, platí za největší podporovatele Macronovy politiky.

Naproti tomu předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek ocenil odvahu, s jakou Macron předestřel své plány veřejnosti. Kalousek prý nesouhlasí se všemi Macronovými nápady, ale oceňuje jeho snahu předložit alespoň nějakou vizi EU.

Konzervativní britský deník The Telegraph zdaleka tolik pochopení pro Macronovy nápady neprojevil. Francouzského prezidenta bez obalu označil za největší hrozbu pro dnešní EU. Mnozí lidé by dnes řekli, že největším problémem dnešní EU je odchod Velké Británie ze společenství. Deník to však vidí jinak. Největší hrozbu pro dnešní EU vidí ve francouzském prezidentovi.

„Emmanuel Macron, hrozivě eurofilní prezident Francie, dnes představuje pro EU větší nebezpečí než brexit. Jeho vize EU by ještě zvětšila už tak dost hluboký příkop mezi zeměmi východní a západní Evropy,“ napsal deník v článku, který nese název „Emmanuel Macron dnes pro EU představuje větší riziko než brexit“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…