Bude sranda. Flegr začal komentovat politiku

09.01.2022 12:32

Predikce vývoje epidemické situace v Česku v podobě černých scénářů, to je parketa evolučního biologa Jaroslava Flegra. Nyní se profesor směle pouští i na pole politického glosátora. Rýpl například do Pirátů, do magnátů vlastnících většinu médií i do prezidenta Zemana vůči novinářům. „Politolog? Směšný! Neser se, kam nemáš,“ přilétla k Flegrovi rychle nejedna kritická facka.

Bude sranda. Flegr začal komentovat politiku
Foto: archiv J.Flegr
Popisek: profesor Jaroslav Flegr

Piráti si v sobotu volili nové vedení, reflektovali tím i podzimní volby, kdy Piráti doplatili na koalici se STAN a jejich účast v Poslanecké sněmovně se „vinou“ preferenčních hlasů zúžila z předchozích 22 poslanců na čtyři.

Post v čele Pirátské strany nakonec obhájil v sobotu vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš; porazil tři protikandidáty. Piráti tak dali jasně najevo, že si přejí kontinuitu, a odmítli kritiku vládního angažmá.

Nutkavou potřebu – veřejně se vyjádřit k situaci u Pirátů překvapivě pocítil i evoluční biolog Jaroslav Flegr. Strašit své spoluobčany i svými politickými názory se rozhodl na svém twitterovém účtu. Netrvalo dlouho a lidé v diskusi mu to pořádně osolili.

Pirátům a šéfpirátovi Bartošovi poslal Flegr v den, kdy si volili nové vedení, vzkaz v tomto znění: „Výsledky voleb vám pokazila drobná spíše technická chyba. Zapomněli jste, co udělá kroužkování, když se dvě strany dost liší počtem osob na společné kandidátce (mě to taky nenapadlo),“ píše Flegr.

A svůj rýpanec následně odlehčuje: „Objektivně jdete správnou cestou a děláte to správně – vydržte.“

V následné diskusi upřesnil, že spolčení Pirátů s hnutím STAN podle něj „bylo v pořádku, jen se mělo...“ (a následuje rada profesora parazitologie).

Někteří uživatelé se s Flegrem pustili do diskuse o osudu Pirátů s nadšením; jiné Flegr svým tweetem nepříjemné překvapil.

„Nechcete zůstat u mrazáků, jako politolog jste dost směšný,“ napsal David Kenámez s narážkou na Flegrův někdejší výrok, že „mrtvých na covid bude tolik, že v ulicích uvidíme mrazáky na mrtvoly“.

„Tvl, ty jsi musel vylézt z toho mrazáku, jinak to snad ani není možné,“ konstatuje suše další diskutér.

Jíní usoudili, že Flegrovi velmi lichotí mediální zájem, a tak jej chce udržovat při životě zuby nehty. „Profesore, proč se serete do politiky, asi Vám už z té slávy kape na maják,“ diagnostikuje další diskutér.

„Pan Mrazáky Budou se nám vybarvil. Teď už je jasné, odkud pramení jeho touha po omezování naší svobody,“ má jasno Petr Kuchejda.

Dalším diskutérům se nelíbí, že Flegr podporuje komunisty, jeho komentář nazvali „polibkem smrti“.

V jednom z přechozích tweetů si Flegr povzdechl:

I zde se ale se zlou potázal. Bylo mu připomenuto, že by si nejdříve měl zamést před svým prahem.

„Upřímně řečeno – tento váš tweet mě udivuje, pane profesore. Vždyť vy sám patříte mezi ty, kdo neříkají celou pravdu Vy sám docela s chutí přiléváte olej do ohně diskriminace, která v ČR bují kvůli očkování,“ reagovala Gabriela Triniti.

„Celou pravdu neříkám, protože ji neznám. Ale už třeba půl roku všude hlásám, že jeden z hříchů Babišovy vlády byla zbytečná buzerace neočkovaných, místo očkování seniorů. Můžete doložit, kdy jsem živil diskriminaci neočkovaných? Nenaletěla jste na ten falešný FB profil Flégr?“ napsal evoluční biolog ve své reakci.

Do diskuse se zapojil sociolog Petr Hampl, aby Flegrovi připomněl kauzu publicisty Waltera Krafta.

A zazněly od uživatelů i vzkazy, že mnohem víc nyní omezuje lidem život Flegr a jeho strašení.

Ani v této diskusi nechyběly překvapené reakce, že vědec komentuje politiku – a podezření, že tak činí jen pro své zviditelnění. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…