Bude to těžký rok, ale my budeme s vámi, vzkazují opoziční politici

28.12.2011 20:31

Česko čeká těžký rok, zejména pro obyvatele se středními a nízkými příjmy. Navíc se blíží krajské a senátní volby a politici se připravují na nejhorší scénáře. Opoziční poslanci plánují cesty po českých městech, aby oslovili občany v rámci kampaně Mluvte nám do toho.

Bude to těžký rok, ale my budeme s vámi, vzkazují opoziční politici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

Podle slov místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka už jsou přípravy na volby v plném proudu. Největší problém vidí spolu se svými kolegy v evropské ekonomické krizi. Proto se strana prý plánuje zaměřit na vytváření ekonomických protiopatření.

"Příští rok skutečně nemá dobré prognózy v ekonomice a já si přeji, aby se ty nejčernější výhledy nevyplnily, protože již tento rok byl pro občany těžký. Vládě by se mělo podařit držet se alespoň na úrovni letošního roku. To je totiž věc, která ovlivní osudy statisíců lidí,“ obává se Lubomír Zaorálek.

"V příštím roce bychom rádi ještě více diskutovali s občany v regionech v rámci akce Mluvte nám do toho, s níž jsme začali již letos. Rok 2012 totiž bude náročný nejen pro politiky kvůli volbám, ale především právě pro voliče," uvedl pro agenturu Mediafax předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

Temné mraky halí i vize příštího roku Paroubka

„Příští rok bude alespoň po ekonomické stránce jedním z nejtěžších, pro lidi možná vůbec nejtěžší v naší novodobé historii. Bude to rok nespravedlnosti, protože na nákladech hospodářské recese se zatím podílejí pouze střední a nízkopříjmové vrstvy obyvatel. A v příštím roce české hospodářství čeká pokles,“ říká předseda nové strany Národní socialisté – levice 21. století Jiří Paroubek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …