Budou uprchlíci umírat zimou? Rostou vážné obavy

03.11.2015 11:08

Podle serveru Britské listy přichází nová krize pro uprchlíky v Evropě. Zima.

Budou uprchlíci umírat zimou? Rostou vážné obavy
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

„Zimní počasí přichází do Evropy rychleji, než jak evropští politikové rozhodují. Minulý týden rozhodl summit EU a balkánských států o zavedení určitých opatření včetně přístřeší pro 100 tisíc lidí,“ píše server s tím, že do Evropy však přicestovalo neoficiálními a nebezpečnými způsoby 700 tisíc uprchlíků. 

Uprchlíkům hrozí podchlazení, zápal plic a nakažlivé choroby. Zoufalství uprchlíků, kteří se snaží zachránit své rodiny, podle všeho sílí, vznikají hádky o přikrývky. Podle zahraniční ministryně Evropské unie Federici Mogheriniové hrozí riziko kolapsu.  

Původní text ZDE.

Podle serveru je uprchlická krize nejzávažnější krizí současné Evropy. Musí ji vyřešit evropští politikové společnou rozumnou a koordinovanou akcí, jinak se Evropská unie rozpadne do nenávistných, navzájem proti sobě bojujících, autoritářských nacionalistických států. 

„Mám starosti , jak si s tím poradíme. Mrtvé bude nutno pohřbívat. Snažíme se připravovat nový hřbitov,“ obává se například starosta ostrova Lesbos Spyros Galinos.

„V kontextu této situace je zvlášť obscénní, jak o uprchlické krizi informují česká média. Rekordně nejobscénnější jsou ovšem Parlamentní listy. Hanba všem, kdo se neštítí pro tento hnusně nelidský, odporný server psát, nebo mu poskytovat jakákoliv vyjádření či informace,“ píše šéfredaktor serveru Jan Čulík.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …