Budou volby, Jurečka zahraje na TV Šlágr. Už tam hrál Bartoš, a Babiš dostal výtlem

04.09.2021 10:27 | Ze sítí

V předvolební kampani se hraje o hodně, mnohdy doslova. Politici se snaží voličům ukázat v co nejlepším světle, třeba i v oblasti svých uměleckých talentů. Přehlídku lídrů stran a hnutí tak můžeme sledovat i v hudebním pořadu televize Šlágr. Po šéfovi Pirátů Ivanu Bartošovi a vysmátém předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi sem zamířil také lidovecký předseda Marian Jurečka jako muzikant, informují Seznam Zprávy.

Budou volby, Jurečka zahraje na TV Šlágr. Už tam hrál Bartoš, a Babiš dostal výtlem
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předseda KDU-ČSL, Marian Jurečka

Politik Jurečka se představil na Šlágru ne jako politik, ale coby muzikant hrající na tubu. „Významná část nejen naší členské základny sleduje pořady vysílané na TV Šlágr. Sám jsem také aktivním muzikantem, což byl hlavní důvod, proč jsem se zúčastnil natáčení pořadu,“ napsal Seznam Zprávám Jurečka.

„Nahrávali jsme spoty v návaznosti na to, co jako muzikant dělám už roky,“ přiblížil Jurečka s tím, že politiky by se prý spoty týkat neměly. Jurečka se zúčastnil natáčení pořadu Na návštěvě, který se bude vysílat na všech programech Šlágru, premiéru měl minulou neděli.

Původní zdroj ZDE

Produkční Šlágru Daniel Šefčík podle svých slov s kapelou Mariana Jurečky dlouhodobě spolupracuje a je běžné, že si jednotlivé kapely pořady různými způsoby platí. Tentokrát však financování této spolupráce trojkoalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) zahrnula do své kampaně. „Pokud vím, tak politická strana toto nyní platila poprvé,“ dodal Šefčík.

Volební koalice SPOLU ze svého volebního účtu proplatila 200 tisíc korun nahrávací společnosti Česká muzika, s. r. o., která je propojena s oblíbenou televizí seniorů Šlágr TV. Peníze zaplatili za spoty k hudebnímu pořadu, ve kterém vystupuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Na harmoniku na Šlágru zahrál a také zazpíval před třemi lety i šéf Pirátů Ivan Bartoš. „Další kariérní kvóta dosažena. Finále v TV Šlágr!“ napsal na Facebook ke svému vystoupení v pořadu Zuzany Bubílkové.

Dvakrát na Šlágru také vystoupil současný premiér Andrej Babiš. V roce 2017 byl, stejně jako Jurečka, v pořadu Na návštěvě. Rozhovor s ním tehdy vedl majitel televize Karel Peterka, který hned na úvod vyjádřil obavy, že bývalý ministr financí přichází jako kontrola z finančního úřadu.

Vzhledem k tomu, že šlo o zábavný pořad, zabral jeho podstatnou část hlasitý smích všech zúčastněných. Babiš zde představoval svou knihu „O čem sním, když náhodou spím“. Hostem TV Šlágr byl i v roce 2013 v pořadu Písničky pro hosta. 


 

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…