Bulvár otiskl citát ženy, která volá po zabití šéfa národní banky

20.01.2014 9:12

Bulvární deník Blesk již několikátý den v řadě čerpá ze stejného tématu. Tím je listopadová intervence České národní banky (ČNB) pod vedením jejího guvernéra Miroslava Singera, kterého list explicitně zmiňuje a přičítá mu vinu za zdražování v důsledku devalvace koruny. V pondělním vydání nejčtenější české noviny Blesk publikují anketu, ve které požádaly dotázané o jejich reakci na Singerova slova.

Bulvár otiskl citát ženy, která volá po zabití šéfa národní banky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Miroslav Singer přednášel na právnické fakultě na téma Krize eurozóny

Guvernér České národní banky Miroslav Singer, který bere podle Blesku plat ve výši 375 tisíc korun měsíčně, prohlásil, že 200 korun nejsou téměř žádné peníze a chudší obyvatelé nemají úspory. Deník proto oslovil několik lidí z různých společenských vrstev, různých povolání i věku a požádal je o reakci na tato slova. Některé komentáře si Singer za rámeček pravděpodobně nedá.

Guvernér podle deníku v souvislosti s listopadovou intervencí ČNB doslova prohlásil tato dvě tvrzení. Ke zdražování řekl: „Opatření se promítne tak, že si lidé koupí zboží v hodnotě o 200 korun méně, což při vší empatii, myslím, není žádná strašlivá rána." A ke znehodnocení úspor: „Co se týče chudších obyvatel, tak ti upřímně u úspor o nic nepřijdou, protože žádné úspory nemají."

To může říct jen blbec, co má plnou p*del

A co si o těchto výrocích myslí „obyčejní" lidé? „To je ukázkový příklad, že ti, co mají plnou prdel, nedokážou myslet a žít tak jako obyčejní lidé. Uvažují jinak, ne jako ti, kteří žijí z výplaty do výplaty," uvedl například pracovník v insolvenčních službách Martin Duchoň.

„Zabít ho!" reagovala Alice Rusinová, jednadvacetiletá expedientka z Loun. Ani další z oslovených nešli pro ostrý slovník daleko. Někteří Singerova slova označili za vrchol cynismu vůči obyčejným lidem, jiní za podraz na občany. Jeden z dotázaných guvernéra ČNB označil za „hazardéra s lidskými životy".

Ani co se týče výroku o úsporách nebyli účastníci ankety smířlivější. „Kvůli takovým lidem, jako je pan Singer, nemají obyčejní lidé z čeho spořit," prohlásila maminka na mateřské dovolené Tereza Procházková. „To opravdu už dokáže říct jen blbec. Může mít pravdu v tom, že lidé už nemají z čeho šetřit, ale z těch, co ještě dokázali nějakou korunu naspořit, udělal další chudáky," uvedl dotázaný důchodce z Bohumína.

Vytrvalá kritika Miroslava Singera ze strany deníku Blesk trvá už několik dní a guvernér centrální banky ztrácí trpělivost. Když se za ním bulvár vydal s mikrofonem, tentokrát na veřejnou diskuzi na téma Ekonomická krize, Singer už situaci psychicky neunesl a zlost si vybil na redakčním mikrofonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…