Bulvár pátrá: Zeman přijel na sjezd ČSSD autem, ale zpátky letěl vrtulníkem. Proč?

03.03.2019 16:07

Prezident Miloš Zeman zavítal na sjezd ČSSD. Tam přijel prezidentskou limuzínou, ale ze sjezdu odletěl vrtulníkem. Proč? A kolik to mohlo stát?

Bulvár pátrá: Zeman přijel na sjezd ČSSD autem, ale zpátky letěl vrtulníkem. Proč?
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vystoupení prezidenta Zemana na sjezdu ČSSD

Server Blesk.cz si povšiml jednoho detailu. Když prezident Miloš Zeman přijížděl na sjezd sociální demokracie, seděl na zadním sedadle své prezidentské limuzíny. Ale když ze sjezdu odjížděl, seděl na sedadle předním. Prý proto, že na cestu ze sjezdu cestoval autem jen na krátkou vzdálenost - k vrtulníku.

Bezpečnostní odborníci se netají tím, že je pro ně lepší, když hlídaná osoba sedí na zadním sedadle. Jak první český prezident Havel, tak třetí prezident Miloš Zeman ale rádi obsazovali přední sedadlo. Zeman tak činí především na kratších trasách. A cesta ze sjezdu byla opravdu krátká. Vedla jen na letiště, odkud Zeman odletěl do Lán.   

Ovčáček však nechtěl příliš odpovídal na otázku, proč prezident ze sjezdu odlétal vrtulníkem. „Protože to byl účelný způsob dopravy z Hradce Králové do Lán,“ řekl hradní mluvčí. „Faktická přesnost je, že zpáteční doprava touto formou byla rozumná a účelná,“ dodal ještě.

Server přiznává, že pravý důvod využití vrtulníku se asi nikdy nedozvíme, protože prezident nemusí vysvětlovat, proč požaduje armádní vrtulník. Pokud jde o cenu takovéto přepravy, Hrad z ní nezaplatí ani korunu. Let zaplatí Ministerstvo obrany. Hodina letu armádním vrtulníkem stojí podle mluvčího resortu Jana Pejška asi 20 tisíc korun.

Zeman prý tento způsob přepravy příliš nevyužívá. Jeho předchůdce Václav Klaus létal vrtulníkem častěji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…