Bulvár zkoumá paní Zemanovou a kněžnu Schwarzenbergovou

14.01.2013 8:33

Deník Blesk si vzal do hledáčku životní partnerky dvou prezidentských kandidátů, kteří postupují do druhého kola volby. Jak by se role první dámy zhostila manželka Miloše Zemana (SPOZ) Ivana a osudová žena Karla Schwarzenberga (TOP 09) kněžna Therese Schwarzenberg?

Bulvár zkoumá paní Zemanovou a kněžnu Schwarzenbergovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou dcerou odevzdali hlasy v prezidentských volbách

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Miloše Zemana na každém kroku jeho předvolební kampaně doprovází dcera Kateřina. Manželka Ivana zůstává spíše v ústraní. „Ivana Zemanová jako by neexistovala. Manželství s Milošem funguje už několik let jen na dálku. Ona se po jeho boku objevuje pouze sporadicky - teď nebyla na štábu, ani na oslavě vítězství - a on v podstatě ani neví, kde jeho žena pracuje," popisuje deník.

Sám Zeman na tom ale nevidí nic divného a odmítá, že by jeho manželství nefungovalo, vícečlenná rodina u Zeman prý normálně funguje. Manželka se z politiky stáhla poté, co pohořel v prezidentské volbě. „Moje žena v roce 2003 vystoupila ze sociální demokracie. Byla zhnusena politikou. Nu a od té doby se nerada objevuje na veřejnosti," dodal k tomu Zeman.

Navzdory tomu by ale byla Ivana Zemanová připravena zhostit se role první dámy. „Nikdy mi neřekla, že by do toho nešla," prohlásil Zeman.

Kněžna se v roli první dámy nevidí

Vztah na dálku udržují i manželé Schwarzenbergovi, kteří dokonce nežijí ani v jedné zemi. Ačkoli Therese Schwarzenberg nebyla po manželově boku při sčítání hlasů, velmi ho prý podporovala. „Strašně mi blahopřála. Říkala, že seděla ve Vídni, sledovala naši televizi a že nikdy nevěřila, že budu mít takový úspěch," řekl Blesku kníže.

Spíše se ale nedá počítat, že by se Therese stala první dámou na plný úvazek. Kromě toho, že nehovoří česky, má po pádu na lyžích před dvaceti lety vážné zdravotní komplikace a musí často podstupovat chirurgické zákroky.

Role první dámy by prý Therese navíc ani nebavila. „Abych byla upřímná, politika mě sice zajímá, ale reprezentovat není zrovna moje hobby," přiznala manželka Karla Schwarzenberga.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…