Byl jsem šokován, vzpomíná Paroubek a odhaluje, co před lety zařídil kvůli Bakalovi a OKD

22.04.2014 8:55 | Zprávy

Předseda LEV 21 Jiří Paroubek prozradil v rozhovoru pro časopis Týden některé okolnosti ohledně smlouvy o prodeji OKD včetně bytů. Podle něj chtěl Paroubek přimět Zdeňka Bakalu, aby splnil sliby, které dostali nájemníci. Bakala prý na oplátku investoval miliony, aby se Paroubek premiérem nestal. Paroubek také říká, že byl šokován z analýzy privatizace OKD, kterou si v roce 2009 nechal zpracovat právničkou Hanou Marvanovou.

Byl jsem šokován, vzpomíná Paroubek a odhaluje, co před lety zařídil kvůli Bakalovi a OKD
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Někdejší premiér Jiří Paroubek odešel z čela ČSSD po volbách do sněmovny před čtyřmi lety, kdy sociální demokraté získali méně hlasů, než předpokládali. Poté si Paroubek založil vlastní stranu LEV 21, ale ve volbách zatím neuspěl. Nyní se uchází o hlasy voličů ve volbách do Evropského parlamentu. Časopis Týden se ho v rozhovoru ptal na jeho odhad výsledků i na pozici nynějšího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

„Já v Sobotkově pozici nejsem. Ale mám na rozdíl od něj něco za sebou. Andrej Babiš mu bude neustále předhazovat OKD, i když je určitě řada pozitivních věcí, které Bohuslav Sobotka udělal,“ upozorňuje Paroubek na Babišovo soupeření s ČSSD.

Bývalý premiér svou pozici ve volbách hodnotí s optimismem. „No ale za mnou je vidět nějaká práce. Ve státní správě, na pražském magistrátu, v čele vlády a také v čele politické strany, která se největší politickou stranou v zemi stala až za mě. To jsou věci, které Andrej Babiš nedokázal. On dokázal jiné obdivuhodné věci. Je to originální podnikatelský chaot, který vytvořil úžasné impérium, a já to obdivuji. Ale rozhodně bych sebou nenechal mlátit o zem,“ říká v Týdnu Paroubek s tím, že Babiš podle něj ve volbách porazí ČSSD.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…