Bývalý ředitel DP Dvořák soptil v ČT: Vy taky nemluvíte pravdu, pane redaktore

20.08.2012 15:50

Martin Dvořák, bývalý ředitel pražského Dopravního podniku, s jehož érou je spojována řada kontroverzních zakázek, v pondělí v České televizi obhajoval své kroky. Značná část kritiky je podle něj nesmyslná a jeho kritici prý nemají zájem zjistit pravdu.

Bývalý ředitel DP Dvořák soptil v ČT: Vy taky nemluvíte pravdu, pane redaktore
Foto: tan
Popisek: Bývalý šéf DPP v Praze Martin Dvořák

Podle Dvořáka by byl nejrozumnějším řešením forenzní audit, který by měl chtít i primátor Bohuslav Svoboda (ODS). „Bytostným zájmem akcionáře musí být forenzní audit,“ říká. Jenže současní kritici bývalého vedení DP něco takového vůbec nechtějí. „Kdyby ho totiž dělala zahraniční společnost, tak by se nemohlo manipulovat panem Láskou nebo Transparency International,“ prohlašuje bývalý ředitel Dopravního podniku.

„V současnosti není prostor pro forenzní audity, teď je prostor pro práci orgánů v trestních řízení,“ řekl v ČT například advokát a dlouhodobý kritik poměrů v DP Václav Láska.

Obecně prý nemá strach s těmi, kteří kritizují jeho kroky, komunikovat. „Pojďme bod po bodu, smlouvu po smlouvě, před televizními kamerami diskutovat,“ vyzývá. Pak by se prý vyvrátila řada mýtů, které jsou o Dopravním podniku za jeho řízení šířeny.

Takovou typickou pomluvou je tvrzení, že z jeho doby jsou podepsány smlouvy, které nyní nejdou vypovědět. „Žádná z těch smluv není nevypověditelná, jediná sporná je v tomto směru smlouva na SMS jízdenky, kde partner, který měl unikátní technologii, požadoval délku deset plus deset let,“ přiznává exředitel. V případě této služby však prý podobné podmínky mají i jiná města.

Existují prý ještě nesmyslnější fámy. „Aby podnikem protekly dvě a půl miliardy beze smluv, to je nesmysl. Ani technicky to není možné,“ uvedl pro příklad.

Proto by byl rád, kdyby bylo o dění v Dopravním podniku informováno poctivě. „Chci, aby média říkala pravdu,“ přeje si. Na námitku redaktora České televize, že jeho zaměstnavatel se snaží pravdu říkat, odpověděl Dvořák rozčíleně: „Neříkáte pravdu“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…