ČSSD chce navrhnout uzavření méně důležitých podniků, tvrdí Hamáček. Jde o politický marketing, reaguje Havlíček

27.02.2021 17:48

Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček oznámil, že předsednictvo strany pověřilo svoje ministry, aby ve vládě navrhli uzavření méně důležitých podniků, a to do zavedení povinných testů. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) snahy ČSSD označil za „politický marketing“, píše iDNES.cz.

ČSSD chce navrhnout uzavření méně důležitých podniků, tvrdí Hamáček. Jde o politický marketing, reaguje Havlíček
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

„Předsednictvo ČSSD pověřilo ministry za ČSSD, aby na vládě navrhli uzavření průmyslových podniků, které nejsou klíčové pro chod státu, a to nejméně do doby zavedení povinného testování zaměstnanců s plnou kompenzací výdělků i nákladů,“ uvedl na svém twitteru Hamáček.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčové (ČSSD) už dříve serveru řekla, že lockdown bez utažení průmyslu je jenom polovičatý. „Odborníci se domnívají, že pokud nezatáhneme do uzávěry i průmysl, tak lockdown, který bude od pondělka, nebude mít účinek,“ uvedla.

Náklady za roční pandemii by podle ní neměli už nést jenom služby, živnostníci nebo rodiny s dětmi. „Je to složité, může to být bolestné. Čím razantnější uzávěra bude, tím spíš se z toho dostaneme,“ myslí si ministryně Maláčová. Ve vládě je podle jejích slov už šest ministrů s tímto názorem. „Potřebujeme další dva hlasy,“ napsala v pátek na Twitter.

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) v pátek po jednání vlády oznámil, že průmyslové podniky zůstanou od pondělí bez nových omezení. „Můžeme všechny uklidnit, uzavření průmyslu nehrozí, je to politický marketing,“ napsal pro iDNES.cz.

Během víkendu se prý vyvíjí systém plošného testování přes podniky. Spustit se má podle Havlíčka už od pondělí. „Nejenže kompenzujeme testy, ale je hotová metodika, call centra, certifikujeme dodavatele,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…