ČSSD na červen svolá programovou konferenci, představí tam lídry

12.03.2017 16:39

V červnu se sejde programová konference sociální demokracie. ČSSD na ní představí svých 14 volebních lídrů. Premiér a předseda strany Bohuslav Sobotka to dnes řekl na tiskové konferenci po společném obědě nově zvoleného vedení ČSSD. Místopředsedové strany si na něm rozdělili své kompetence, píše ČTK.

ČSSD na červen svolá programovou konferenci, představí tam lídry
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na 39. sjezdu ČSSD v Brně

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek bude mít i nadále na starosti programové otázky. Na volebním programu nyní strana začne pracovat. Programová debata podle Sobotky nebude jenom interní, chce do ní zapojit i veřejnost. V červnu se pak programem bude zabývat stranická konference. Podle šéfa ČSSD na ní také bude představeno 14 volebních lídrů strany.

Zahraniční vztahy bude mít v ČSSD na starosti předseda sněmovny Jan Hamáček. Poslanec Jan Birke, který byl už před sjezdem jmenován volebním manažerem, bude mít odpovědnost za volby a za úkol bude mít také kontakty mezi ČSSD a odbory.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová se bude starat v sociální demokracii o odborné komise. Nováček ve vedení strany Petr Dolínek, který je náměstkem pražské primátorky, bude odpovídat za zajišťování podpory pro sociálnědemokratické starosty a zastupitele ve městech a obcích.

Sobotka zároveň poznamenal, že v březnu a dubnu se bude strana zabývat otázkou jednotlivých lídrů a projednáváním kandidátek v jednotlivých krajích. Podotkl, že krajskými lídry by měly být viditelné, silné a respektované osobnosti.

Za úkol na nejbližší období označil snížení náskoku hnutí ANO ve volebních preferencích a zvýšení podpory veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…