ČSSD podporuje pět týdnů dovolené pro všechny

15.02.2019 12:36

S návrhem, aby zaměstnanci měli pět týdnů dovolené garantovaných zákonem, přišli jako první poslanci KSČM. Ti chtějí uzákonit, aby délka dovolené byla stejná s dovolenou zaměstnanců, jejichž odměňování je závislé na státním rozpočtu. S návrhem souhlasí i sociální demokraté v čele s Janem Hamáčkem.

ČSSD podporuje pět týdnů dovolené pro všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Ten na svém facebookovém profilu uvedl: „Pět týdnů dovolené PRO VŠECHNY! Záměrně jsem napsal "pro všechny" velkými písmeny. Kdykoliv se totiž podobný návrh objeví, ozvou se ti, kteří už v rámci svých benefitů 5 a více týdnů ve své práci mají. Přeji jim to samozřejmě. Naším cílem ale je, aby to tak měli všichni zaměstnanci. Musí mít čas na odpočinek a volný čas strávený s rodinou.“
 
 
„Je to věc, kterou v ČSSD výrazně podporujeme. Myslíme si, že v České republice se pracuje příliš mnoho. Pracujeme v průměru přibližně o 400 hodin ročně víc než Němci a o 300 víc než Francouzi. Jsme jeden z nejdéle pracujících národů v Evropě vůbec a právě navýšení na 5 týdnů dovolené pro všechny zaměstnance je jeden z dobrých způsobů, jak pracovní dobu zkrátit,“ doplnila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).
 
 
Naopak proti návrhu se postavila Hospodářská komora, „Proč by se mělo plošně uzákoňovat pět týdnů dovolené, obzvláště malým a středním podnikům přinese prokazatelně neudržitelné zvýšení nákladů. Požadavky odborářů spolu s komunisty jsou naprosto mimo,“ stojí v tiskové zprávě.
 
Proti uzákonění pěti týdenní dovolené se postavila také ministerstva vedena hnutím ANO, konkrétně finance a průmysl.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…