ČSSD šije do Babiše: My nerozdáváme vládní budovy

26.01.2019 6:22

Vládní sociální demokracie dnes na Twitteru kritizovala premiéra a šéfa ANO Andreje Babiše za to, že po čtvrteční schůzce s šéfem technologické firmy Apple Timem Cookem v Davosu hovořil o možném otevření prodejny Apple Store v Praze.

ČSSD šije do Babiše: My nerozdáváme vládní budovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Žertem přitom předseda vlády poznamenal, že obchod by mohl vzniknout na Staroměstském náměstí v budově, kde nyní sídlí Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).

ČSSD, koaliční partner Babišova ANO, v té souvislosti zmínila jednání své ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové ve Švýcarsku, kde se koná tradiční ekonomické fórum. „My v Davosu nerozdáváme budovy ministerstev nadnárodním firmám jako Andrej Babiš. Za ČSSD je ve Švýcarsku Jana Maláčová a jedná o tom, jak pomoct těm, kteří si mobil s nakousnutým jablkem nemůžou dovolit,“ uvedla dnes ČSSD na svém twitterovém účtu.

Babiš nechtěl odhadovat, za jak dlouho by Apple Store v Praze mohl vzniknout. Podle něj je otázkou i nalezení vhodného místa, protože firma pro své obchody vyžaduje prestižní lokality. V nadsázce přitom mluvil o budově MMR na Staroměstském náměstí. Babiš prosazuje, aby se vládní úředníci přestěhovali z paláců v centru Prahy do nově vybudované čtvrti v Letňanech, což však vedení hlavního města odmítá.

Apple provozuje ve světě zhruba 400 svých značkových obchodů. Ve střední a východní Evropě není žádný, nejbližší z českého pohledu je v Berlíně.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …