ČSSD sletěla pod 10 procent, a to ještě před lithiem. Potvrzen skok Okamury. Babiš v pohodě, zato pásmo, ve kterém visí Kalousek...

17.10.2017 6:41

Preference hnutí ANO Andreje Babiše posilují. Kdo však zaznamenává ještě větší raketový vzestup, je hnutí SPD Tomia Okamury. Rostou také Piráti pod vedením Ivana Bartoše. Ukázal to volební model STEM pro TV Nova, která jej zveřejnila v pondělí večer. Průzkum vznikl těsně přes mimořádnou schůzí Poslanecké sněmovny o lithiu.

ČSSD sletěla pod 10 procent, a to ještě před lithiem. Potvrzen skok Okamury. Babiš v pohodě, zato pásmo, ve kterém visí Kalousek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Největší propad naopak zaznamenávají sociální demokraté, kteří spadli pod 10 %. V současné době by skončili až na čtvrtém místě, za komunistickou stranou. Hnutí ANO by podle průzkumu podpořilo 27,7 % voličů. Jak je patrné, hnutí nadále posiluje. Před čtrnácti dny mělo o procento podporovatelů méně.

Raketový vzestup pak zaznamenává SPD, kterou před čtrnácti dny podpořilo 8,2 %, podle aktuálního volebního modelu je to už 12,4 %. Šlapou tak na paty komunistům, kteří mají aktuálně 12,7 %. 

Původní text ZDE

Anketa

Kdo nejvíc vydělal na včerejší mimořádné schůzi o lithiu?

18%
17%
1%
60%
hlasovalo: 3814 lidí

Vítěz minulých voleb, ČSSD, je pak až na čtvrtém místě se ziskem 9,7 %. A to přitom před dvěma týdny stranu podporovalo 12,2 % voličů. Do Poslanecké sněmovny by se měli ještě dostat Piráti se ziskem 7,9 %, ODS má o dvě desetiny procenta méně.  

Problémy při vstupu do poslaneckých lavic mohou mít lidovci, kteří se pohybují na hraně volitelnosti – nyní mají 5,2 %, či TOP 09, jež má rovných 5 %. STAN pak disponuje 3,4 %. 

Průzkum agentury Médea Research, zveřejněný časopisem Týden, hovoří v mnoha aspektech podobně: Volby do Poslanecké sněmovny vyhraje hnutí ANO Andreje Babiše. Druzí budou komunisté a třetí SPD Tomia Okamury. Poslední čísla průzkumů předpovídají hnutí ANO 25,1 %. Komunisté by měli získat 14,4 % a třetí SPD 10,5 %. Strana Tomia Okamury v současné době velmi výrazně posiluje, v létě byla ještě pod hranicí možného vstupu do Poslanecké sněmovny. 

Vítěz minulých voleb, ČSSD, je pod vedením lídra Lubomíra Zaorálka na čtvrtém místě se ziskem 9,8 %, což je oproti září výrazný pokles. Černým koněm voleb by měli být Piráti, kteří podle průzkumů získají 9,3 % hlasů. Do Sněmovny by se měli dostat také lidovci se 6,8 % hlasů, ODS s 6,6 % a TOP 09 se 6 %. 

Kdo však zřejmě skončí před branami Sněmovny, jsou Starostové a nezávislí se 4,8 %. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…