ČT pustila před volbami Töpfera v seriálu. Prý neměla. Nově zvolený senátor teď řekl své

01.10.2022 17:02

Vítězem v jednom z brněnských obvodů se stal herec Tomáš Töpfer. „Chtěl jsem posílit klub Spolu, klub ODS. Aby Senát zůstal takovým, jakým je,“ poznamenal ke svému vítězství v rozhovoru pro ČT24 Töpfer.

ČT pustila před volbami Töpfera v seriálu. Prý neměla. Nově zvolený senátor teď řekl své
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

„V záři reflektorů České televize by neměla člověka posednout pýcha, chtěl bych pokorně poděkovat všem voličům, kteří mi dali svůj hlas a neuposlechli vábení opozice, že jde o referendum o vládě,“ zmínil Töpfer v rozhovoru. 

„Dobře vím, jaká práce mě čeká a co mě čeká, nejsem překvapen tím, co se v Senátu bude dít. A jestli si voliči dali dohromady moje názory, kterými se netajím, tak jim děkuji za jejich hlasy,“ dodal Töpfer, jenž v minulosti již v horní komoře Parlamentu seděl. 

„Dělal jsem to, co jsem dělal léta. S občany jsem dělal besedy, 95 procent otázek patří mé herecké profesi,“ řekl Töpfer ke své kampani, kdy byl mimo jiné kritizován za to, že si dělá kampaň díky roli v seriálu Četnické humoresky. „Nemohl bych kandidovat nikdy, nebo bych nemohl vykonávat svoji profesi. A to by neměli hejtmani hejtmanovat, lékaři léčit?“ podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…