ČT24 ohrožena. Prima spouští „Prima24“. Kavárna už brblá, radost u Okamury

02.04.2019 11:54

TV Prima spustí v Česku během 12 měsíců nový zpravodajský kanál CNN Prima News. Získala licenci od CNN International. Obsah dodá redakce Primy. Vzniká tak stanice, která bude konkurovat ČT24, dosud jedinému plně zpravodajskému kanálu na českém trhu. A reakce už prší...

ČT24 ohrožena. Prima spouští „Prima24“. Kavárna už brblá, radost u Okamury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

CNN Prima News je nejnovější národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci na svoji značku. Zařadí se tak po bok stanic Indonésie, Filipín, Turecka či Řecka. Členem redakční rady CNN Prima News bude renomovaný novinář z centrály CNN. CNN Prima News bude sídlit ve zcela nové zpravodajské centrále v Praze. Ta bude vybavena nejmodernějším technickým zázemím.

Anketa

Kdo dělá nejlépe zahraniční politiku?

hlasovalo: 12527 lidí

Původní text ZDE.

Nová zpravodajská stanice CNN Prima News bude dostupná v terestrickém vysílání i v nabídce kabelových a satelitních operátorů. Vysílat bude v českém jazyce a stane se devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. Obsahem vysílání budou jak domácí zpravodajství pokrývaná a zajišťovaná skupinou Prima, tak mezinárodní zpravodajství i pořady dodávané společností CNN. Na domácích reportážích se budou podílet také jednotlivé regionální zpravodajské týmy skupiny Prima. CNN Prima News bude zajištovat zpravodajský obsah i pro ostatní kanály a online platformu skupiny Prima.

„Zahájením vysílání stanice CNN Prima News začne v České republice zcela nová éra dynamického objektivního zpravodajství, které u nás nemá obdoby, a diváci se rozhodně mají na co těšit. V současné chvíli budujeme v nové centrále v Praze jedno z nejmodernějších studií a redakčních zázemí v Evropě. Vedle zpravodajství nabídneme i pestrou nabídku tematických pořadů. Vznikne rovněž nová online platforma s kvalitním obsahem,“ řekl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

„Jsme velmi potěšeni spoluprací se skupinou Prima, díky které českým divákům nabídneme kvalitu zpravodajství CNN na národní úrovni,“ řekl Roland Nikolaou, ředitel divize obsahu a licencí společnosti CNN International Commercial. „Spojením mezinárodní expertizy, šíře pokrytí a kvality obsahu ze strany CNN s hlubokou znalostí českého prostředí a lokálních otázek ze strany zpravodajství skupiny Prima vznikne atraktivní programový obsah, který ve výsledku nabídne unikátní spojení domácího a mezinárodního zpravodajství,“ dodává.

Setkání deštníku a šicího stroje? 

„Tím končí poslední nesluníčkářské celoplošné TV zpravodajství v ČR. Nicméně majitelům TV Prima gratuluji k obchodnímu majstrštyku. To muselo být za raketu,“ poznamenal představitel pražské SPD Jan Čížek.

Analytik Josef Šlerka pak dodal: „Tohle bude něco jako setkání deštníku a šicího stroje na operačním stole...“

„Hele, ty budou koukat liberálové newyorský, až jim tam zpravodajství Primy foukne nějakou šťavnatou sedmiminutovou repku o zlém imigrantovi z Bádenska-Württemberska,“ dodal s úsměvem publicista Luděk Staněk.

„Prima má zjevně licenci CNN. Zvláštní, vzhledem k tomu, čemu na Primě říkají zpravodajství...“ poukázal také moderátor Martin Veselovský.

„To budou asi v CNN zírat na zpravodajský standardy TV Prima,“ zmínil novinář Robert Malecký. „LOL!!! I když je to vlastně spíš k pláči...“ dodala Bára Šichanová z Rádia Wave.

„Soukupovi na hlavním kanále projekt televize pro extremisty a sázka na lidskou neslušnost, zlobu, strach a hloupost krachuje. Proto bude zajímavé sledovat, jakou cestou se Prima se CNN v zádech vydá,“ podotkl František Lutonský.

„Pestrost je důležitá a je dobře, že se Prima pustila do zpravodajské stanice a vytvořila tak zdravou konkurenci. Nebude to mít lehké, vzpomeňme na pokusy o zpravodajské stanice, které skončily špatně, 24.cz... Ale licence CNN dává naději i co do pestrosti obsahu. Držím kolegům palce,“ podotkla analytička Irena Ryšánková pro ParlamentníListy.cz.

„Členem redakční rady CNN Prima News bude renomovaný novinář z centrály CNN. Tak aby se renomovaný novinář z centrály CNN moc nedivil, až zase bude Jitka Obzinová nařizovat redaktorům, jak mají mluvit o uprchlících,“ poznamenal dále Filip Titlbach z Rádia Wave.

„Je to skvělá zpráva. ČT si vybudovala monopol, který čile zneužívá k politické propagandě. Dravou konkurenci potřebuje jako sůl," okomentoval celou věc hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…