Čeká nás robota a obtloustlí církevní funkcionáři, věští komunistický poslanec

18.01.2014 19:17

Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček se pozastavuje nad tím, jak někdo může obhajovat navracení církevního majetku. Podle něj se před rokem 1989 měli lidé lépe a stát se o ně dokázal postarat. Viní z toho dílem i církve, na které stát peníze má - na obyvatele ale už peníze nejsou.

Čeká nás robota a obtloustlí církevní funkcionáři, věští komunistický poslanec
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

"Do roku 1989 měla téměř každá obec svoji školu (alespoň nižší ročníky), poštu, obchod (mnohdy postavený samotnými občany v tzv. Akci Z) a samozřejmě kostel," připomíná poslanec a vystudovaný právník Ondráček. Po roce 1989 se ale vše změnilo a v obcích začaly zanikat jak školy, tak obchody. Co ale začalo přibývat, byl počet funkcionářů. "Občan tak za základními službami musí dojíždět do měst, která jsou vzdálena i několik desítek kilometrů. A kostely a církevní funkcionáři? Kostely se opravily a církevních funkcionářů přibylo - v porovnání s rokem 1989 jich dnes máme dvojnásobně," tvrdí poslanec.

Celý text poslance Ondráčka ZDE.

Robota a obtloustlí funkcionáři

Stát si na církve vyčlenil peníze, které ale tím pádem chyběly v jiných sektorech. "Já tedy vnímám nějakou nerovnováhu a stejně jako mnoho mých spoluobčanů si kladu otázku proč? Mají snad základní potřeby obyvatel žijících na vesnicích do budoucna zajišťovat církve?" ptá se Ondráček a ve své argumentaci přitvrzuje. Podle něj budeme častěji vídat "obtloustlé funkcionáře", kterým budeme spravovat majetek.

"Jen budeme potkávat více obtloustlých církevních funkcionářů a někteří z nás budou chodit na robotu spravovat jejich majetky. Za to se dočkáme hrnku teplé polévky nebo duchovního utěšení, že v tom nadpozemském životě se nám bude dařit lépe," věští krutou budoucnost Ondráček. Sám ale doufá, že se veřejnost vzepře a církvi vše spočítá. "Jenže církve zapomínají, že jsme potomky Jana Husa, Jana Žižky a dalších velikánů, a až se pohár naší trpělivosti naplní a najde se ten správný vůdce, že to národ vezme šmahem. A osobně chci věřit, že se toho dočkám," dodává na závěr poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…